Start 2019 in topconditie

Het is weer de tijd om de zorgpolis tegen het licht te houden. Blijven bij de huidige zorgverzekeraar of toch overstappen? Nu premies van veel zorgaanbieders stijgen is de collectieve BOVAG Zorgpolis meer dan ooit een aantrekkelijke aanbieding voor zowel werkgever als werknemer. Peter Beukers van de BOVAG Zorgpolis beantwoordt de zes meest gestelde vragen door ondernemers over de collectieve zorgpolis van hun branchevereniging.

Wat is het voordeel voor mijn werknemers?

''Je hebt een uitgebreide zorgpolis in de aanbieding, tegen wel zeer gunstige voorwaarden. Tot tien procent korting op de basisverzekering en met zeer scherpe aanvullende verzekeringen is dat serieus geld. Je spreekt snel over enkele honderden euro’s per gezin. Hiermee biedt je als werkgever echt iets extra’s en is het een mooie aanvullende secundaire arbeidsvoorwaarde. Natuurlijk krijgen uw medewerkers alle informatie keurig netjes per post thuisgestuurd. Maar het loont beslist om de voordelen van de BOVAG Zorgpolis nog eens persoonlijk extra onder de aandacht te brengen, bijvoorbeeld in een informele setting tijdens de koffiepauze.”

Worden mijn werknemers gezonder door de BOVAG Zorgpolis?

“Het is steeds belangrijker om te kijken naar aanvullende verzekeringen om medewerkers gezonder te houden. Sommige werknemers beschikken alleen over een basisverzekering zonder aanvullende dekking. Als zij aanvullende zorg zoals fysiotherapie nodig hebben, kloppen ze in enkele gevallen bij hun werkgever aan of hij daaraan wil meebetalen. De BOVAG Zorgpolis biedt verschillende goede dekkingen, inclusief fysiotherapie, tegen gunstige condities. Speciaal op maat voor medewerkers die actief zijn in de mobiliteitsbranche. Voor jou als werkgever een hele geruststelling. Je werknemer krijgt in geval van fysieke klachten namelijk meteen een goede behandeling, waarvoor je niet extra hoeft bij te dragen.”

Valt er iets te kiezen?

“Binnen de BOVAG Zorgpolis kunnen medewerkers zich collectief aansluiten bij gerenommeerde zorgaanbieders zoals Zilveren Kruis, OHRA en De Friesland Zorgverzekeraar. Werknemers die kiezen voor de aanvullende verzekering van Zilveren Kruis krijgen er de BOVAG Zorgpolis Plus gratis bij. Dat betekent onder meer een kosteloze Health Check, extra fysiotherapie en een extra vergoeding voor brillen en lenzen. OHRA heeft de gratis module OHRA Gezond. De Friesland Zorgverzekeraar biedt op zijn beurt een aantrekkelijk vitaliteitspakket tegen een scherp tarief. Belangrijk nog om te melden is dat wij iedereen graag helpen bij het maken van de juiste keuze. Hiervoor hebben wij een speciaal nummer telefoonnummer (088) 121 02 01.”

Wat als je al verzekerd bent bij een van deze drie verzekeraars?

“Werknemers die al verzekerd zijn via OHRA, Zilveren Kruis of De Friesland Zorgverzekeraar maar nog geen gebruik maken van de BOVAG collectiviteitskorting kunnen hun polis omzetten via bovagzorgpolis.nl. Zij kunnen daardoor direct tientalen en soms honderden euro’s per jaar besparen. Partner en gezinsleden profiteren natuurlijk ook mee.”

Hoe zit het met acceptatievoorwaarden?

“De BOVAG Zorgpolis werkt niet mee aan ingewikkelde toegangsprocedures. Medewerkers van BOVAG-leden worden gegarandeerd geaccepteerd binnen de BOVAG Zorgpolis. Uitzondering kan zijn dat bij een uitgebreide aanvullende tandartsverzekering medische waarborgen worden gevraagd.”

Tot wanneer kun je overstappen?

“De oude verzekering opzeggen kan tot en met 31 december. Tot 1 februari 2019 kun je je aansluiten bij de BOVAG Zorgpolis. Meer info is verkrijgbaar op bovagzorgpolis.nl. Daar vind je ook een vergelijkingsmodule.’’

Dit is een bewerkte versie van een artikel dat eerder in de BOVAGkrant verscheen.

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

2
3
4
Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.