Hub Veders: “De omzet per klant steeg afgelopen jaar flink”

Tankstation en shop Veders in Sittard investeerde zowel voor als tijdens de coronacrisis flink in de gunfactor van het bedrijf. Ondernemer Hub Veders vertelt of dat lukte en legt uit hoe hij met zijn bedrijf 2021 in gaat.

Hub Veders nam zijn eigen vier tips voor een hogere gunfactorten harte. Hij koesterde zijn klanten en haalde alles uit de omgeving. Dat leverde zijn onderneming onlangs een Gold Award op. De prijs voor beste tankstation met shop van Limburg. Mede dankzij zijn goede voorbereiding had de coronacrisis weinig vat op zijn bedrijf.

Hoe heb je het jaar 2020 ervaren?

“Ondanks de vervelende omstandigheden durf ik te zeggen dat we een topjaar hebben gehad. Omdat de transportsector moest blijven draaien, behoorden wij als tankstation tot de essentiële bedrijven. Natuurlijk verkochten we minder brandstof, maar de meeste marge zit bij ons op de overige producten. En die waren behoorlijk populair, zoals ook wel blijkt uit het winnen van de Gold Award.”

“We zitten op een bedrijventerrein met veel auto- en productiebedrijven. Die bleven voor het grootste deel ‘gewoon’ aan het werk, en hadden wel behoefte aan een broodje tijdens de lunch. Er kwamen een hoop nieuwe gezichten in de winkel, veelal door mond-tot-mondreclame. Wat opviel was dat er in totaal minder klanten in de winkel kwamen, maar dat we per klant een stuk hogere omzet hadden.”

Wat zijn je goede voornemens voor 2021?

“We houden er rekening mee dat het weer een soort kwakkeljaar wordt. Maar zoals ik al zei, hebben wij daar eigenlijk weinig last van. Daarom denk ik niet dat we heel veel anders gaan doen. Op persoonlijk vlak gaat er wél wat veranderen. Ik ben onlangs 65 geworden en wil komend jaar heel voorzichtig wat bedrijfszaken gaan overdragen. Mocht er iets gebeuren, dan kan de zaak in ieder geval gewoon doordraaien.”

Heb je nog tips voor andere ondernemers?

“Mijn tips zijn niet wezenlijk anders dan een aantal maanden terug. Denk in mogelijkheden en toon creativiteit. Hoe lastig het soms ook is in deze tijden: als je ervoor blijft gaan, zijn er genoeg kansen. Je klanten zien die inspanningen ook. Ik merk dat veel mensen het waarderen als je een stapje extra doet. Ga in ieder geval niet bij de pakken neerzitten!”

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.