De meest opvallende ontwikkelingen van 2018

Cybercrime in opmars!

Steeds meer bedrijven krijgen te maken met cybercrime. Een derde van de BOVAG-leden is wel eens slachtoffer geworden van cybercrime. De helft van deze bedrijven heeft hier ook schade bij opgelopen. Criminelen zijn dan voornamelijk op zoek naar financiële gegevens, klantgegevens of personeelsadministratie. Veel ondernemers denken dat dit hen niet zal overkomen, toch is een grote groep kwetsbaar. Zo accepteert 1 op de 3 Nederlanders wel eens een digitale uitnodiging van een onbekende. Weet jij of je onderneming veilig is?

De meest voorkomende vormen van cybercrime

Tankstations: meer dan de helft onbemand

De Tankstation branche is flink in beweging. In 2018 waren er in totaal 4.121 tankstations in Nederland te vinden. Het meest opvallende is wel dat net meer dan de helft (51%) van alle tankstations sinds dit jaar onbemand zijn. Hier kunnen klanten zelf tanken en afrekenen en is er geen tankstationmedewerker aanwezig. 10 jaar geleden waren nog maar 25% van alle tankstations onbemand.

Shops worden groter

Tankstation medewerkers zien hun werkruimte steeds meer veranderen in een gemaksshop waar klanten terecht kunnen voor bijvoorbeeld belegde broodjes, boodschappen, artikelen voor hun auto of een wasstraat. Deze shops worden ook steeds groter: 303 tankstations hebben zelfs een shop met meer dan 100m2 aan oppervlakte.

10.000 meer deelauto’s in 2018

Steeds meer mensen zien de deelauto als een praktische mobiliteitsoplossing. Voor hen is het delen van een auto een goedkopere en duurzamere alternatief dan het bezitten van een eigen auto. In totaal rijden nu zo’n 41.000 deelauto’s rond in Nederland die door 400.000 mensen worden gebruikt.

Meeste deelauto’s in Amsterdam

De meeste deelauto’s kun je zien rijden in en rondom Amsterdam. Ruim 7.000 van de deelauto’s staan daar. Utrecht is daarna de grootste standplaats voor deelauto’s. Juist in grote steden zijn de deelauto’s populair, ze dragen namelijk bij aan de oplossing voor de hoge verkeers-en parkeerdrukte op deze plekken. Ook zijn deelauto’s vaak milieuvriendelijker, het delen van een auto zorgt voor veel minder CO2 uitstoot en 6,5% van alle deelauto’s zijn volledig elektrisch. Dat lijkt niet veel, maar dat is 4x zo veel in vergelijking met het gehele wagenpark wat in Nederland rondrijdt.

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.