Maak je bedrijf coronaproof met het mobiliteitsprotocol

Om de veiligheid voor je klanten, leveranciers en medewerkers te kunnen garanderen, moet je maatregelen nemen binnen je bedrijf. Coronaproof is de norm. Om je daarbij te helpen heeft BOVAG samen met opleiders, vakbonden en specialisten uit de branche een mobiliteitsprotocol ontwikkeld. De aangescherpte maatregelen die tijdens de persconferentie op 3 november zijn aangekondigd, zijn hierin verwerkt. Met diverse tools kun je hulp krijgen om de maatregelen uit dit protocol door te voeren.

Ervoor zorgen dat iedereen anderhalve meter afstand van elkaar kan houden, is een basisregel. Maar hoe ga je bijvoorbeeld om met het gebruik en schoonmaken van gereedschap? En hoe informeer je je medewerkers het best over de wijze waarop je omgaat met veilig werken binnen je bedrijf?

Zet flyers in

Iedereen is op de hoogte van de maatregelen die het kabinet heeft getroffen om de verspreiding van het coronavirus in te perken. Maar lang niet iedereen weet hoe jouw bedrijf ermee omgaat. Dat kun je duidelijk maken door flyers in te zetten. BOVAG heeft er een aantal gemaakt. Onder meer voor het registreren van klanten en voor het dragen van mondkapjes. Deze kun je direct gebruiken in jouw bedrijf.

Ga checklisten af

Wat moet je allemaal doen om veilig te ondernemen in een anderhalvemetersamenleving? Je kent vast een paar maatregelen, maar vast niet allemaal. En dat hoeft ook niet, want BOVAG heeft hiervoor een handige checklist (PDF) gemaakt. Met tips voor werknemers, klanten en leveranciers.

Ook is er een checklist speciaal voor auto-ondernemers (PDF). Hiermee kun je je klant laten zien welke onderdelen van de auto je schoongemaakt hebt nadat de auto gerepareerd is of een onderhoudsbeurt gehad heeft.

Zorg voor een veilige kantooromgeving

Niet alleen in de werkplaats, maar ook op kantoor hoor je de juiste maatregelen te nemen. Welke dat precies zijn, lees je in de handleiding kantooromgeving (PDF).

Kijk voor alle tools en meer informatie op de website van BOVAG. Hier vind je ook het volledige mobiliteitsprotocol.

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.