Vraag naar eigen vervoer groeit: adverteer online!

Op veel plekken rijdt het openbaar vervoer weer volgens de normale dienstregeling. Toch lijken consumenten nog niet heel enthousiast om de bus, tram of trein weer in te stappen. Dat blijkt onder meer uit de stijgende verkoopcijfers van (gebruikte) auto’s, brom- en snorfietsen.

De snorfiets is populairder dan ooit, blijkt uit onderzoek van BOVAG en RDC. Van januari t/m mei gingen er 18.730 nieuwe exemplaren over de toonbank. Dat is ruim een kwart meer dan dezelfde periode in 2019. Ook gebruikte brom- en snorfietsen zijn populair. Daar nam de groei ten opzichte van vorig jaar toe met zeven procent. Daarnaast zijn er een hoop mensen op zoek naar een auto.

Van ov naar eigen vervoer

De populariteit van eigen vervoer is onlosmakelijk verbonden met het lage ov-gebruik. Veel mensen geven aan eigen vervoer te verkiezen boven gezamenlijk vervoer, waar het een stuk lastiger is om anderhalve meter aan te houden. De verkoopcijfers van brom- en snorfietsen liegen er niet om. Bovendien blijkt uit onderzoek van Markteffect – in opdracht van BOVAG – dat liefst 1 op de 12 van de ondervraagde ov-reizigers momenteel op zoek is naar een auto. Dat komt in absolute aantallen neer op ongeveer 175.000 mensen.

Veel van hen zullen kiezen voor een occasion, en dat is nu al terug te zien in de verkoopcijfers. In mei werden er 111.146 occasions verkocht. Weliswaar iets minder dan in mei 2019, maar meer dan gebruikelijk in de maand mei. De jaarlijkse verkoop van occasions ligt gemiddeld net onder de 2 miljoen auto’s, maar de verwachting is dat dit er in 2020 meer worden.  

Adverteer online

Consumenten komen weer steeds meer in de winkel, maar de meeste zoektochten vinden online plaats. Daar kun je als verkoper mooi je voordeel mee doen. Een goede advertentie is goud waard in deze tijd. Wil je weten hoe je het best zo’n advertentie het best kunt maken? Lees dan ons artikel hierover.

Extra tip: ViaBOVAG.nl is nog één maand kosteloos voor alle BOVAG auto-, motor- en fietsbedrijven. Kijk voor meer informatie op ViaBOVAG.nl.

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.