Stilte na de storm? Blog Maarten Akkers

Onderstaande blog schreef Maarten Akkers, voorzitter BOVAG Fietsbedrijven, voor vakblad Tweewieler, op 28 oktober 2021.

Al anderhalf jaar lopen we in de fietsenbranche de benen onder ons lijf vandaan om de vraag van onze klanten bij te kunnen houden. Sinds de uitbraak van corona lijkt het wel of iedereen een nieuwe fiets wil, maar eens zal toch het moment komen dat deze storm een beetje gaat luwen. Dan is het natuurlijk zaak dat de kassa’s blijven rinkelen. BOVAG-leden hebben daarvoor een heel handig hulpmiddel in de vorm van een compleet eigen platform: viaBOVAG.nl. Dat begon een jaar of drie geleden als etalage voor de gebruikte auto’s van BOVAG-autobedrijven, maar is intussen uitgegroeid tot het grootste mobiliteitsplatform van Nederland.

Reclamecampagnes trekken miljoenen bezoekers

Met een groot aanbod van auto’s, motoren, campers, caravans en uiteraard ook fietsen, allemaal van BOVAG-leden met alle zekerheden van dien voor de consument. De grote reclamecampagnes zorgen ervoor dat intussen miljoenen bezoekers per maand de site weten te vinden. En daar zit geheid die ene klant tussen die geïnteresseerd is in úw fietsen. Voor de BOVAG-leden is er eigenlijk geen enkele reden om dit platform links te laten liggen, want deelnemen is tot 1 januari 2022 sowieso helemaal gratis en het plaatsen van advertenties gaat heel simpel en snel via automatische koppelingen met het eigen kassasysteem.

Opgezet op verzoek van de leden

BOVAG heeft deze site destijds overigens opgericht op speciaal verzoek van de eigen leden, die steeds meer macht voelden van de autowebsites en ook bijvoorbeeld Marktplaats. Daar doen de exploitanten toch vooral hun best om bezoekers zo lang mogelijk op die site vast te houden, om ze vervolgens ook te bestoken met allerlei advertenties die niks met uw aanbod hebben te maken. Of juist wel, en dan voor producten die u ook graag zelf wil verkopen, zoals financieringen, verzekeringen en accessoires. Op viaBOVAG.nl dus niets van dat alles: gewoon uw eigen producten in een aantrekkelijke online showroom en direct contact als er concrete interesse is om tot zaken te komen. BOVAG en Bovemij hebben hiervoor hun nek uitgestoken, zodat u er de vruchten van kunt plukken.

Adverteer ook op viaBOVAG.nl

Of het nu gaat om auto’s, (elektrische) fietsen, caravans, campers of motoren: viaBOVAG.nl is dé site om jouw voertuigen aan de man te brengen. Op de website staan namelijk alleen voertuigen die voldoen aan de eisen van BOVAG. Bovendien gaat het platform voor transparantie en duidelijkheid. Niet alleen voor klanten, maar ook voor jou! En zoek je tips om alles uit je online advertenties te halen? Download dan onze whitepaper Zo maak je van online advertenties echte winnnaars.

Ga naar mijn.bovag.nl/viabovag en stap ook in!

Aanbevolen artikelen

"Hoe meer we online zichtbaar zijn, hoe beter. Daar helpt viaBOVAG.nl bij"
Autobedrijf Vermeulen: “Door viaBOVAG.nl bereik ik veel meer potentiële klanten”
Een stuk van de taart naar de branche halen

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.