Roel Parren: "We hebben ineens klanten uit het hele land"

Sinds Bike Totaal Vlassak in het Brabantse Budel fietsen aanbiedt op viaBOVAG.nl, wordt de winkel online veel beter gevonden. “We krijgen op deze site wekelijks veel reacties van mensen die ook nog écht geïnteresseerd zijn”, vertelt eigenaar Roel Parren.

ViaBOVAG.nl is een website waarop BOVAG-leden advertenties kunnen plaatsen voor nieuwe of tweedehands voertuigen, zoals auto’s, caravans en motoren. Maar ook voor fietsen dus. Alle voertuigen die op de site te koop staan, voldoen aan de eisen van de brancheorganisatie. Bovendien krijgen klanten onder andere een omruilgarantie en zijn de prijzen all-in. “Door deze zekerheden zijn klanten een stuk serieuzer”, zegt Roel. “Dat merken we echt, want veel mensen die contact zoeken op viaBOVAG.nl, kopen de fiets ook echt.”

Klant aan de andere kant van het land

ViaBOVAG.nl vervangt Roels fietswinkel niet, maar is er een aanvulling op. “Klanten oriënteren zich online en stellen vragen via de site. Maar ze komen nog wel naar de winkel om de fiets in het echt te zien en hem te kopen”, zegt Roel. “Dit betekent voor ons een grote uitbreiding van onze klantenkring. We zitten namelijk in een klein dorp in Zuid-Brabant en kregen eerst vooral klanten die binnen een straal van 40 kilometer bij ons vandaan wonen. Dat gold ook voor onze website, waarop we ook adverteren. Maar doordat viaBOVAG.nl in heel Nederland bekend is, bereiken we nu net zo makkelijk fietsliefhebbers aan de andere kant van het land.”

Veel moeite voor juist die ene fiets

Volgens Roel leggen zijn klanten vooral enorme afstanden af voor sportfietsen, zoals mountainbikes en racefietsen. “Die zijn schaars omdat de productie ervan door de coronacrisis stil heeft gelegen. De vraag naar sportfietsen is geëxplodeerd, waardoor mensen moeite hebben om het juiste model in hun buurt te vinden. ViaBOVAG.nl is hiervoor de oplossing. Ze zijn echt bereid om tweehonderd kilometer te reizen voor die ene fiets die wij op voorraad hebben. Laatst hadden we bijvoorbeeld zelfs een klant uit Emmen.”

Nieuw kassasysteem voor meer efficiëntie

Bike Totaal Vlassak is vanaf januari 2021 te vinden op viaBOVAG.nl. “We kenden de website al, maar ons kassasysteem sloot er niet op aan. Ons nieuwe systeem, Cyclesoftware, matcht wél met de site. Dat is belangrijk voor de efficiëntie. Hierdoor staat onze nieuwe voorraad namelijk meteen online, inclusief foto en specificaties. Superhandig, natuurlijk. We zijn dus dik tevreden met onze acquisitie via dit platform. Zéker nu fysiek winkelen minder vanzelfsprekend is.”

Adverteer ook op viaBOVAG.nl!

Of het nu gaat om auto’s, (elektrische) fietsen, caravans, campers of motoren: viaBOVAG.nl is dé site om jouw voertuigen aan de man te brengen. Op de website staan namelijk alleen voertuigen die voldoen aan de eisen van BOVAG. Bovendien gaat het platform voor transparantie en duidelijkheid. Niet alleen voor klanten, maar ook voor jou! En zoek je tips om alles uit je online advertenties te halen? Download dan onze whitepaper Zo maak je van online advertenties echte winnaars.

Ga naar mijn.bovag.nl/viabovag en stap ook in!

Aanbevolen artikelen

viaBOVAG.nl: de helpende hand van rijdend Nederland
Jelle Knippenborg: “Een betrouwbaar platform als viaBOVAG.nl past bij ons”
Zo redde een viaBOVAG.nl advertentie een vakantie

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.