Ondernemen in coronatijd: een update

Voor veel ondernemers is de ergste coronastorm voorlopig voorbij. De klantenstroom neemt mondjesmaat weer toe, soms zelf met forse sprongen. Toch is de omzet bij veel bedrijven nog lang niet op het oude niveau. Wij helpen je ook nu succesvol te ondernemen.

Ga er maar aan staan: je hoofd boven water houden als je omzet van de ene op de andere dag vrijwel volledig wegvalt. Een rampscenario voor veel ondernemers. De overheid sprong gelukkig in, met een uitgebreid steunpakket voor ondernemers met forse omzetverliezen. En Bovemij droeg ook haar steentje bij, bijvoorbeeld door gratis rechtshulp aan te bieden aan haar klanten.

Hulp van Bovemij

Op onze Samen Vooruit-pagina delen we tips, nieuws uit de mobiliteitsbranche en antwoorden op veelgestelde vragen. Hoewel we deze pagina niet meer updaten, is er nog heel veel relevante informatie op te vinden. Bijvoorbeeld hoe je meer uit je online verkoop kunt halen en welke hulppakketten we je bieden. Ook delen veel andere ondernemers hier hun ervaringen. Hoe gaan zij met de crisis om? En hoe zorgen ze ervoor dat ze het contact met hun klanten niet verliezen?

Hulp van de overheid

Gaat het ook nu nog steeds niet goed met je bedrijf? Dan kun je wellicht een beroep doen op het nieuwe steunpakket van de overheid. Verwacht je minstens 20 procent omzetverlies over vier maanden, dan kun je je loonkosten gedeeltelijk vergoed krijgen via de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW). Deze maatregel is onlangs verlengd tot 1 oktober 2020.

Speciaal voor mkb-ondernemers komt daar bovenop nog de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Met deze regeling komt de overheid bedrijven met maximaal 250 werknemers tegemoet in de vaste lasten. Aan de TVL zijn wel enkele voorwaarden verbonden. Zo maak je er alleen aanspraak op als je bedrijf meer dan 30 procent omzet verloren heeft door de coronacrisis en heb je minimaal €4.000 aan vaste lasten. Kijk voor alle voorwaarden op de website van de Rijksoverheid. Meteen aanvragen? Dat kan via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Hulp nodig bij de aanvraag van overheidssteun? Dan staan we voor je klaar. Neem hiervoor contact op met onze specialisten van Rechtshulp via telefoonnummer 024 751 22 15 of e-mailadres rechtshulp@bovemij.nl.

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.