Ken jij de Keuzecoach op viaBOVAG.nl al?

Het team van viaBOVAG.nl werkt continu aan het verbeteren en uitbreiden van functionaliteiten op het platform. Eén van die functionaliteiten is de viaBOVAG.nl Keuzecoach. Handig voor consumenten én voor ondernemers. Keuzecoaches Kees en Carla: “Wij hebben alle tijd om vragen te beantwoorden.”  

Met ruim veertig jaar kampeerervaring zijn Kees en Carla dé experts als het gaat om kampeervoertuigen. Het echtpaar is daarom Keuzecoach op viaBOVAG.nl en geeft persoonlijk advies aan iedereen die een camper, caravan of vouwwagen zoekt. Zeg je tegen Kees en Carla dat je een nieuwe camper of caravan zoekt, dan ben je zo drie kwartier verder. Ze brengen bijna evenveel tijd in hun camper door als thuis en hebben dan ook eindeloos veel tips om het voertuig te vinden dat perfect bij je wensen past.   

“Als consumenten  een vraag hebben over een kampeervoertuig, kunnen zij  die stellen op viaBOVAG.nl. Wij zijn daar één van de Keuzecoaches. De vraag komt per mail bij ons binnen en wij nemen vervolgens telefonisch contact met de consument op”, vertelt Kees. “Zo’n gesprek duurt al gauw een uur, want we willen precies weten waar iemand naar op zoek is. Na afloop sturen we de consument een mail met tips waarmee diegene hopelijk verder kan”, vult Carla aan.  

Altijd bereikbaar voor vragen   

Wat dit werk voor Kees en Carla zo leuk maakt, zijn de enthousiaste reacties die ze achteraf vaak krijgen. “Pas kregen we per mail een foto van een vrouw met haar nieuwe camper. Dat was heel leuk om te zien. Ook worden we regelmatig door mensen teruggebeld omdat ze het zo’n fijn gesprek vonden”, vertelt Kees.  

De Keuzecoaches zijn dus geliefd onder consumenten, maar is hun rol ook waardevol voor kampeerondernemers? “Ja zeker”, zegt Carla. “We zijn dan wel geen verkopers, maar hebben alle tijd om vragen te beantwoorden. Zo nemen we ondernemers werk uit handen. Ook gaan mensen gerichter naar een winkel als we ze hebben geholpen en doen ze eerder een aankoop.”   

De 4 meestgestelde vragen aan Kees en Carla    

‘Wat is het ideale kampeervoertuig?’, is de vraag die de kampeerliefhebbers het meeste krijgen. Maar: “Het ideale kampeervoertuig bestaat niet. Wat fijn voor ons is, is dat misschien niet voor jou”, zegt Kees. Deze vragen krijgen ze ook vaak: 

 1. Kan ik beter een camper of caravan kopen?  
  Kees: “De caravan is nog steeds het populairste kampeervoertuig. Voor gezinnen is het ook echt een uitkomst. Maar of je beter voor een camper of caravan kunt kiezen, hangt natuurlijk van veel factoren af. Wij stellen consumenten daarom veel vragen zodat ze er goed over nadenken en de juiste keuze kunnen maken.” 

 2. Hoe kan ik mijn fiets het beste meenemen? 
  Carla: “Er wordt vaak gedacht dat een camper met een garage, een grote bagageruimte onder de bedden, ideaal is voor fietsen. Uit ervaring weten wij dat het juist niet zo handig is. Je bent lang bezig om de fietsen erin te zetten en eruit te halen en ze beschadigen hierdoor sneller. Ook zijn de bedden door zo’n garage heel hoog, wat het lastig maakt om in en uit bed te stappen. Wij zijn heel tevreden over onze camper met trekhaak en fietsendrager.” 

 3. Is een aankoopkeuring nodig?  
  Kees: “Als mensen een mooi kampeervoertuig bij een particulier hebben gezien, adviseren wij altijd om eerst een aankoopkeuring bij een BOVAG-kampeerbedrijf te doen voordat je hem koopt. Pas hadden we een vrouw aan de lijn waarbij pas de dérde camper door de keuring kwam. Het is dus geen overbodige luxe.” 

 4. Is een kampeerbusje echt zo handig als het lijkt?  
  Carla: “Kampeerbusjes zijn nu heel populair. Niet gek, want ze zien er leuk uit, je kunt ze op straat parkeren en je kunt er zelfs mee naar je werk rijden. Wel benadrukken we bij mensen die zo’n busje overwegen dat je weinig ruimte hebt en dat ze minder goed geïsoleerd zijn. Via de grote schuifdeur komt veel kou binnen.”  

Meer kampeervoertuigen online verkopen met minder moeite?  

Kees en Carla helpen de consument met kiezen. Weet iemand eenmaal wat voor kampeervoertuig hij of zij wil hebben? Dan komt diegene veel gerichter in jouw (online) winkel terecht. Zo ben je minder tijd kwijt met het geven van informatie en advies. Benieuwd hoe het werkt? Check viabovag.nl/keuzecoach

Meer weten over adverteren op viaBOVAG.nl? Ga naar mijn.bovag.nl/viabovag of neem contact op met je accountmanager. Stap ook in!   

Aanbevolen artikelen

Uitgelicht: deze functionaliteiten vind je op viaBOVAG.nl 
Eric Blom: “Het maakt verkopen heel eenvoudig”
Stilte na de storm? Blog Maarten Akkers

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

2
3
4
Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.