Jouw werknemer betrokken bij een auto-ongeluk? Wees ervoor verzekerd!

Als je werknemer gewond raakt bij een auto-ongeluk, wil je hem natuurlijk helpen. Al was het maar door financiële zorgen weg te nemen. Dat laatste kan makkelijk – tenminste: als hij in jouw voertuig of dat van je bedrijf reed. Bij ons kun je hiervoor namelijk een schadeverzekering voor inzittenden (SVI) of ongevallenverzekering voor inzittenden (OVI) afsluiten.

“Geen van beide verzekeringen is ingewikkeld”, vertelt Simone Luijk, Relatiebeheerder Zakelijk bij Bovemij. “Je kunt ze bij ons als aanvullende dekking afsluiten bij de verzekering van een motorrijtuig. Beide verzekeringen keren uit in geval van schade na een verkeersongeval, zegt ze. “Welke schade precies vergoed wordt hangt af van de dekking die je kiest. Je moet goed kijken welke verzekering het beste aansluit bij wat jouw werknemer nodig heeft.”

Uitgekeerd bedrag

Het grootste verschil zit in het uit te keren bedrag bij schade na een ongeval, legt Simone uit. “De ongevallenverzekering voor inzittenden is een zogeheten ‘sommenverzekering’. Dat houdt in dat de uitkering bij schade een vast bedrag is, ongeacht of de daadwerkelijke schade hoger of lager is.”
De schadeverzekering voor inzittenden zit anders in elkaar. “Hierbij stellen we na een ongeval de daadwerkelijke schade vast. Op basis daarvan volgt dan een schade-uitkering. De werknemer wordt hierbij dus schadeloos gesteld.”

Type schade

Ook in het type schade dat vergoed wordt, verschillen de verzekeringen. Simone: “Bij de ongevallenverzekering voor inzittenden krijg je een vergoeding voor ‘schade aan personen’. Althans, als die personen blijvend invalide raken of overlijden als gevolg van het ongeval. Dat is handig, want de zorgverzekering vergoedt deze schadevorm niet.”
De schadeverzekering voor inzittenden heeft een nog ruimere dekking. “Hierbij krijg je ook materiële of immateriële schade, zoals bijvoorbeeld smartengeld, vergoed. Bij beide verzekeringen geldt trouwens dat de schuldvraag geen rol speelt. Ook al is het ongeval je eigen schuld, dan nog vergoeden we de schade. Dit is anders dan bij een WA-verzekering.”

Ontzorgen

“Met de twee schadeverzekeringen bespaar je jouw werknemer dus een hoop kopzorgen”, zegt Simone. “Maar je ontzorgt ook zijn familie, zeker als de werknemer het ongeluk niet heeft overleefd. In dat geval kan de schade-uitkering bijvoorbeeld de kosten van de uitvaart (gedeeltelijk) vergoeden. Dan hoeven ze daar niet meer over na te denken. Dat is wel zo prettig.”

Meer informatie

Wil je meer weten over deze twee verzekeringen? Neem dan contact op met je accountmanager of bel naar 024 751 21 31. We geven je graag een passend advies.

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.