Jan Kooij 2Wielers over viaBOVAG.nl: “Het is mijn tweede showroom”

Dat Nederland een fietsland is, kun je al zien aan het succes van Jan Kooij 2Wielers. Deze fietsenwinkel van 700 vierkante meter is een begrip in Nijmegen en omstreken. Toch zocht eigenaar Maarten Akkers al een tijd naar een platform als viaBOVAG.nl: “Ik miste een soort AutoScout24 voor fietsen.”

Op ViaBOVAG.nl kunnen BOVAG-leden advertenties plaatsen voor nieuwe of tweedehands voertuigen, zoals auto’s, caravans en motoren. Maar ook voor fietsen. Alle voertuigen die op de site te koop staan, voldoen aan de eisen van de brancheorganisatie. Volgens Maarten Akkers, eigenaar van Jan Kooij 2Wielers, vult viaBOVAG.nl een gat in de markt: “Al een tijd was ik op zoek naar een soort AutoScout24 voor fietsen. Een handige website waarmee je je showroom vergroot en tweedehands fietsen een podium kunt geven. Ik ben blij dat die er nu eindelijk is.”

Aandacht voor tweedehands fietsen  

Dankzij viaBOVAG.nl kunnen mensen vanuit het hele land nieuwe en gebruikte fietsen vinden en kopen. De fietsen van Jan Kooij 2Wielers staan nu niet alleen meer in schuren in Nijmegen en omstreken, maar ook ver daarbuiten. “Pas verkocht ik via het platform twee vouwfietsen binnen een week, terwijl ze normaal lastig verkopen”, vertelt hij enthousiast. “De ene fiets ging mee naar Zwolle, de andere naar Utrecht.”

Snel je assortiment online

Van simpele stadfietsen tot sportieve tweewielers: Maarten Akkers verkoopt het allemaal. Zijn assortiment op viaBOVAG.nl krijgen, was voor de fietsenwinkeleigenaar gelukkig een makkie. “Ik heb goede afspraken gemaakt met mijn softwareleveranciers. Hierdoor is mijn assortiment op de website krijgen net zo eenvoudig als een factuur naar mijn klanten sturen. Ik zet een vinkje aan en klaar is Kees.”

Mooie aanvulling op fysieke winkel

Dat viaBOVAG.nl geen vervanging is voor zijn fysieke winkel, is voor Maarten overduidelijk.

“Wil je de fiets vinden die bij je past, dan is advies krijgen heel belangrijk. Een plaatje vertelt niet of hij lekker zit en past bij jouw fietsplannen. Ook hebben fietsen onderhoud nodig en is een werkplaats daarom onmisbaar.” Wel vindt hij het een mooie aanvulling op zijn goedlopende zaak in Nijmegen. “Met weinig moeite heb ik er dankzij viaBOVAG.nl een tweede showroom bij die zichzelf vult.”

Uw assortiment op viaBOVAG.nl

Staat jouw assortiment nog niet op viaBOVAG.nl? Meld je aan via mijn.bovag.nl/viabovag en upload jouw voorraad. Hulp nodig bij het online zetten van jouw voorraad? Neem contact op met je accountmanager om je aan te melden voor de opstartservice. Of mail naar adverteerders@viabovag.nl.

 

Ook interessant

Bovemij start samenwerking met Openclaims voor naadloze schadeafhandeling
Ben jij beschermd tegen hagelschade?
Bescherm je voertuigen tegen onderdelendiefstal met deze tips!

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.