Jan Baljeu: Samen optrekken in efficiency

Jan Baljeu: "Samen optrekken in efficiency"

Voor een leasemaatschappij raakt verzekeren aan de kern van de activiteiten. Logisch dus dat de samenwerking tussen Friesland Lease en Bovemij de afgelopen jaren steeds hechter is geworden. In hun gezamenlijk streven naar efficiency zijn de administratieve processen van beide inmiddels verregaand geïntegreerd. Het voordeel van samen optrekken.  

Groene kaarten
Algemeen directeur Jan Baljeu: "Vóór onze efficiencyslag moesten we veel dagelijkse mutaties handmatig verwerken en doorgeven aan Bovemij. Nu is er een automatische koppeling van alle gegevens die relevant zijn. We hebben 6.000 auto's op de weg, dus je kunt je voorstellen hoeveel tijd en geld dat scheelt. Bovendien is de kans op fouten aanzienlijk kleiner nu. Om je een voorbeeld te geven: de groene kaarten werden vroegen naar ons verzonden, waarna wij ze weer doorstuurden. Nu gaat zo'n groene kaart rechtstreeks van Bovemij naar de werkgever óf de berijder zelf, al naar gelang de wensen van de klant."

Kritisch blijven
"Dat we zo nauw samenwerken betekent niet dat we nu kost wat kost bij Bovemij blijven. We blijven kritisch en om de zoveel tijd vergelijken we de prijs en de dienstverlening van Bovemij met die van andere verzekeraars. Steeds weer komen we bij Bovemij uit, dat is een mooie bevestiging dat we goed zitten. Bovemij doet er alles aan om je als klant te behouden, dat is heel prettig."

E-scooters en e-bikes
"Natuurlijk is een scherpe premie voor ons belangrijk, Bovemij voegt daar iets wezenlijks aan toe: verzekeringsproducten die we precies zo kunnen invullen als we willen. Zo hebben we een speciale maatwerkconstructie waarbij wij een gedeelte van het risico van onze leaseauto's zelf dragen. Toen we dat verzoek hadden, ging Bovemij daar meteen in mee. En toen wij als eerste leasemaatschappij van Nederland e-scooters en e-bikes gingen aanbieden en echt serieus rondkeken in de markt, kwamen we bij ENRA Verzekeringen terecht. Inderdaad, een dochter van Bovemij. Dat zegt alles, toch?"

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.