"Hoe meer we online zichtbaar zijn, hoe beter. Daar helpt viaBOVAG.nl bij"

Nog maar drie jaar geleden sleutelde Roy Hammink zelf aan fietsen. Nu runt hij Hammink Fietsplezier, een goedlopende fietsenspeciaalzaak in Groessen. Van monteur naar fulltime ondernemer was een hele carrièreswitch. En een droom die uitkwam. Door viaBOVAG.nl kwamen mensen uit allerlei delen van Nederland in zijn winkel terecht. “ViaBOVAG.nl ziet er goed uit en heeft een grote naamsbekendheid.” 

ViaBOVAG.nl is een website waarop BOVAG-leden advertenties plaatsen voor nieuwe of tweedehands voertuigen, zoals auto’s, caravans en motoren. Maar dus ook voor fietsen. Alle voertuigen die op de site te koop staan, voldoen aan de eisen van de brancheorganisatie. Mensen die op viaBOVAG.nl naar fietsen zoeken, vinden zekerheid en kwaliteit belangrijk. “Ik merk dat er een ander publiek op afkomt dan bijvoorbeeld Marktplaats”, volgens Roy. “Het zijn doorgaans mensen die op zoek zijn naar de betere fietsen. Vaak hebben ze wat meer te besteden.” 

Zakelijke droom 

Toen Roy eind 2019 hoorde dat een fietsenwinkel in de buurt failliet was gegaan, ging er een (fiets)lampje bij hem branden. “De winkel stond leeg”, begint Roy. “De vorige eigenaar had de zaak failliet laten gaan. Maar het pand was nog in eigendom van de oorspronkelijke eigenaar, Frank Witjes. Toen ben ik met hem om tafel gegaan.”  

Roy was in het verleden medewerker van Witjes Tweewieler. Gevestigd in hetzelfde pand waar hij later Hammink Fietsplezier zou starten. “Het was altijd al een droom om mijn eigen zaak te hebben”, zegt Roy. “Maar ik had nooit verwacht dat het ook echt zou gebeuren.” 

Orders en geïnteresseerde mensen

Kort nadat Hammink Fietsplezier de deuren opende, begon Roy met adverteren op viaBOVAG.nl. Destijds was viaBOVAG.nl voor fietsondernemers nog een pilot, waardoor ze er gratis gebruik van konden maken. Toen de pilot succesvol bleek en een betaalde dienst werd, hoefde Roy niet lang na te denken.  

Hij legt uit: “ViaBOVAG.nl is niet duur en ik haal de kosten er altijd uit. Hoe meer we online zichtbaar zijn, hoe beter. Daar helpt viaBOVAG.nl bij. En ik zie gewoon dat het resultaat heeft. Ik krijg orders binnen en geïnteresseerde mensen nemen contact op.” 

De daad bij het woord voegen 

Eén van die mensen is Walter Grim. Walter woont in Hilversum, maar kon in de buurt niet de fiets vinden die hij zocht. “De autorit naar Hammink Fietsplezier was ruim een uur”, zegt Walter, die zijn elektrische fiets vond door een advertentie op viaBOVAG.nl. “Maar bij andere winkels moest ik bijna een half jaar op mijn fiets wachten. Roy bestelde hem direct voor me. Dat was geen probleem.”  

Het verbaasde Walter dat hij fietsen tegenkwam op een platform van BOVAG. “Ik dacht dat zij van de auto’s waren”, begint hij. “Maar BOVAG is toch meer.” Roy legde de zekerheden die daarbij hoorden duidelijk aan Walter uit. Van de BOVAG Garantie tot de BOVAG Onderhoudsbeurt. “En hij heeft de daad bij het woord gevoegd!” 

Doe mee 

Adverteert u nog niet op viaBOVAG.nl? Meld u dan ook aan en maak van viaBOVAG.nl een van de toonaangevende advertentieplatforms van Nederland. Kies voor de collectieve kracht van het BOVAG-merk en ons BOVAG-netwerk en doe mee. Kijk voor meer informatie en om u aan te melden op mijn.bovag.nl/viabovag!   

Aanbevolen artikelen

Het gevaar van Li-ion accu's en de wetgeving die je moet kennen
5 tips om de duurzame inzetbaarheid van jouw medewerkers te bevorderen
Zorg dat je SCIOS Scope 10-certificaat op orde is!

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.