Hoe data je helpt met succesvol ondernemen

“Veel autoverkopers maken keuzes op basis van hun onderbuikgevoelens”, zegt Hein Balesar, Key Accountmanager Data bij RDC. En dat is volgens hem op zich niet erg, maar juist data kan je helpen om je salesprocessen te verbeteren en je onderbuikgevoel te bevestigen. Dit is niet alleen relevant bij de verkoop van auto’s, maar ook voor je aftersales. Hij legt het uit aan de hand van drie slimme toepassingen voor data.

Data helpt je occasions in te kopen

“Bij RDC weten we exact welke merken en modellen in de occasionmarkt in Nederland geregistreerd zijn, en dus welke occasions in welke regio populair zijn. Die informatie verwerken we in een handige app: Automotive Dashboard”, vertelt Balesar. “Zo weten we inmiddels dat de verkoop van de BMW 1-serie in Zeeland en Middelburg op de 37e plek staat, maar in Amsterdam op de 13e. Een enorm verschil. Iets waar je als verkoper rekening mee moet houden.” 
 
“Overigens kan ik me voorstellen dat je niet direct weet welke data in de app voor jou relevant is. RDC helpt je daarom de juiste gegevens te selecteren. Die kun je dan als favoriet opslaan en elke maand verversen”, vervolgt Balesar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een overzicht van de best verkochte occasions in jouw regio. Zo zie je precies welke occasions populair zijn om in te kopen.

Data helpt je inzicht geven in je APK marktaandeel

Het aantal APK-keuringen geeft een goed beeld van het aantal doorgangen in je werkplaats. Maar bij welke aantallen doe je het goed? Pas als je jouw eigen cijfers vergelijkt met andere bedrijven, kun je hier echt iets van vinden. Via RDC heb je inzicht in de landelijke cijfers.

Stijgt jouw marktaandeel procentueel harder dan het landelijke cijfer? Dan mag je concluderen dat je het goed doet. Zit je procentueel lager ten opzichte van dit landelijke cijfer en wil je jouw marktaandeel vergroten? Dan is er nog werk aan de winkel.

Inzicht in je nieuwverkopen in jouw rayon

Als dealer wil je inzicht in jouw eigen nieuwverkopen in je rayon. Daarnaast is het interessant om te weten of andere autobedrijven in hetzelfde rayon jouw merk hebben verkocht. Via Automotive Dashboard van RDC heb je hier inzicht in. En op die inzichten kun jij vervolgens weer anticiperen. 

Benieuwd geraakt?

Wil je ontdekken hoe data jou kan helpen met succesvoller ondernemen? Neem dan contact op met je accountmanager. 

Die kan je alles vertellen over onze dataoplossingen. 

Aanbevolen artikelen

Hoe zit het ook alweer met de groene kaart?
Onze klanten beoordelen Bovemij Voorraadfinanciering met een 8,7. Wanneer ga jij er mee aan de slag?
Voor de ondernemer die goed voor zijn personeel wil zorgen

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.