Help je klanten – goed verzekerd – weer op weg

In januari vierde de motorbranche nog de allerbeste maand ooit. Maar door de coronacrisis zakte de markt daarna volledig in. Nu krabbelen de verkoopcijfers weer op. Terwijl het herstel inzet, is het slim om net dat stapje extra te doen voor je klanten. Wij helpen je een eindje op weg.

Fabrieken over de hele wereld sloten door de coronacrisis. Hierdoor konden veel al bestelde motorfietsen niet geleverd worden en stokte de handel. Hoewel het nu dus weer de goede kant op gaat, werden er in het eerste halfjaar van 2020 in Nederland 2,8 procent minder motorfietsen verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Tijd voor een inhaalslag!

Anderhalvemetershoppen

Niet alleen je motors stonden stil in de showroom. Ook helmen, losse onderdelen en gadgets bleven op de plank liggen. Maar nu de vakantie aanbreekt, gaan veel mensen toch nog even op zoek naar iets leuks. Daar kun jij van profiteren. Richt je koffiehoek bijvoorbeeld slim in, door er wat producten uit te stallen. Dat kan zowel binnen als buiten. Daarmee creëer je wat extra toeloop. Bovendien hoeven mensen voor een koffiehoek in de open lucht de winkel niet in, zodat anderhalve meter afstand houden eenvoudig is. Zo kunnen je klanten lekker shoppen, en maak jij die verloren maanden deels goed.

De route uitstippelen

Waar kun je de beste tochten maken? En welke plekken zijn nu mooier dan ooit? De diehard-motorrijders beslissen dit misschien liever zelf, maar er zijn er genoeg die zich graag een eindje op weg laten helpen. Zet wat mooie routes uit en deel ze met je klanten. Dat kan via je website, maar je kunt ze ook op flyers drukken en uitdelen. Je hebt meteen even een praatje en zorgt voor extra klantenbinding. Het vertrek- en eindpunt van deze mooie toertochten? Jouw bedrijf natuurlijk.

En… aan de verzekering denken!

Als laatste, vergeet niet je klanten goed verzekerd op pad te sturen. Via Bovemij help je ze aan een reis- en annuleringsverzekering. Meer weten? Neem dan contact op met je accountmanager.

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.