Geef je les aan vrachtwagenchauffeurs? Dit verandert er per 1 juli!

Let op als je rijles geeft aan toekomstige vrachtwagenchauffeurs. De praktische toets voor C en C1 verandert per 1 juli, om beter aan te sluiten op de praktijk. Lees hier wat de grootste wijzigingen zijn.

Een van de belangrijkste veranderingen is de duur van het examen. Waar hij nu nog een half uur duurt, wordt daar per 1 juli een uur voor uitgetrokken. En aan het toetsonderdeel over laden en lossen is toegevoegd dat leerlingen moeten stuwen en vastzetten. Bovendien moeten ze kunnen omgaan met een Elektrische Pallettruck (EPT), wat kan betekenen dat je zo’n truck moet aanschaffen.

Oud en vertrouwd

Uiteraard zijn er ook toetsonderdelen die onveranderd blijven. Dat geldt bijvoorbeeld voor de manier waarop chauffeurs hun vracht moeten beschermen tegen criminelen. En aan andere elementen zijn maar kleine wijzigingen aangebracht. Zoals het onderdeel ‘voorkomen van fysieke risico’s’, waarin de ergonomisch verantwoorde zithouding van leerlingen niet meer expliciet is opgenomen.

Onmisbare verzekering

Terug naar de grotere veranderingen. Schaf je hierdoor binnenkort een EPT aan? Dan wil je die natuurlijk verzekeren. Belangrijk om te weten is dat schade veroorzaakt door een EPT niet is verzekerd onder de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Een EPT is namelijk een motorrijtuig en schade veroorzaakt door motorrijtuigen is altijd uitgesloten op de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Onze Werkmaterieelverzekering is wél geschikt. Hiermee dek je niet alleen letselschade bij derden, maar ook schade aan andermans eigendommen en aan je eigen spullen.

Meer informatie

Meer weten over hoe je jouw elektrische palletwagen het beste verzekert? Neem dan contact op met je accountmanager of stuur een e-mail naar zakelijk@bovemij.nl.

Aanbevolen artikelen

Veilig en effectief: blussen van Li-ion accumodules met AVD-blusmiddel
Bovemij start samenwerking met Openclaims voor naadloze schadeafhandeling
Ben jij beschermd tegen hagelschade?

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.