Bovemij spijkert bij: leads opvolgen met video's

Leads creëren is van groot belang voor ondernemers. Leads leiden tot sales, sales leiden tot omzet en omzet leidt tot brood op de plank. Waar je een potentiële klant vroeger fysiek in de winkel aansprak, gebeurt dit nu vaak online. In ons webinar Succesvol online verkopen bespraken we dit al, maar nu duiken we er nóg dieper op in. Hoe verkoop je succesvol via het internet? Je leest het in deze reeks artikelen boordevol tips. Onderwerp van vandaag: leads opvolgen met video’s.   

Wij willen je natuurlijk graag succesvol zien ondernemen. Ook online. Daarom organiseerden we speciaal over dat thema een webinar. Eén van de onderwerpen die daar aan bod kwam, is leads verkrijgen en opvolgen met een persoonlijke video. Iemand die daar alles over weet is Hendrik Liewes uit Roden. Als verkoopmarketeer was hij niet alleen te gast in ons webinar, maar zet hij ook al jaren video’s in als leadopvolging. Met succes: zijn YouTube-kanaal vol handige tutorials telt al bijna 4.000 abonnees. Reden genoeg om ons te verdiepen in de wereld van videomarketing!  

Verbinding en interactie 

Hendriks verhelderende autovideo’s worden duizenden keren bekeken. En dat is ook niet gek: de markt is enorm. Volgens Google worden tutorials en andere uitleg-filmpjes steeds populairder. Het aanbod groeit met maar liefst 70% per jaar en er is nu al meer dan 100 miljoen uur aan content in deze categorie. Dat biedt kansen, weet ook Hendrik. ‘Ons bedrijf zit net onder Groningen, daar komt iemand uit Zeeland echt niet zomaar naartoe. Voordat we een offerte opmaken, stuur ik klanten eerst een persoonlijke video. Daarin stel ik me voor en beantwoord ik hun vragen. Zo maak je verbinding én is er aanleiding voor interactie en vertrouwen.’  

Uitbreiden en absorberen 

Tussen de regels door kon je het tweede voordeel ook al ontdekken: je bereik wordt groter. Iemand uit Zeeland komt normaal gesproken niet snel op de pagina van een autobedrijf in Roden. Maar wie online zoekt naar een Opel Astra, komt daar wél uit. Hoe dan? Hendrik maakt filmpjes over hoe de nieuwste Astra werkt, welke snufjes die heeft en wat de voor- en nadelen van de auto zijn. Precies alles wat een potentiële koper – uit Zeeland of niet – wil weten. Maar, dat werkt met tekst toch ook zo? Fun fact: visuele content wordt 60.000 keer sneller verwerkt dan tekst. Én het blijft ook nog eens zes keer beter hangen. Jouw boodschap en bedrijfsnaam dus ook!  

Duidelijk en persoonlijk 

Je hoeft video natuurlijk niet per se in de vorm van een YouTube-filmpje in te zetten. Videobellen kan bijvoorbeeld ook. Aan deze vorm van communicatie zijn we de afgelopen jaren gewend geraakt en we kunnen die – na de pandemie – prima als standaard behouden. Videobellen is namelijk ideaal voor de automobiliteitsbranche. Waarom? Het is via de telefoon of mail vaak moeilijk uitleggen waarom de ene fiets of auto beter is. Als je het kan laten zíen, komt die boodschap beter over. Plus, klanten zeggen eerder ‘ja’ tegen een verkoper waar ze een persoonlijke connectie mee hebben. En die breng je makkelijk tot stand door je gezicht te laten zien.  

Handig en professioneel 

Maar hoe krijg je zo’n op maat gemaakte video bij de klant? Natuurlijk kun je filmpjes op YouTube posten of zelf aan het videobellen slaan. Of je gaat voor Hendriks succesvolle manier: de klant een persoonlijke video sturen bij serieuze interesse. Een goede tool om dat professioneel te kunnen doen is CaRe-Mail. Hiermee verstuur je eenvoudig gepersonaliseerde mails, worden resultaten gemeten en geactualiseerd én kom je niet in de spambox van je klant terecht. Wil je nog meer voordelen van CaRe-Mail ontdekken? Lees hier meer.

Aanbevolen artikelen

Het gevaar van Li-ion accu's en de wetgeving die je moet kennen
5 tips om de duurzame inzetbaarheid van jouw medewerkers te bevorderen
Zorg dat je SCIOS Scope 10-certificaat op orde is!

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.