Bovemij bouwbegeleiding: goed voorbereid aan de slag 

Wil je een nieuw bedrijfspand bouwen? Of overweeg je te verbouwen of verhuizen? Dan moet je voldoen aan een aantal eisen uit het Bouwbesluit. En die kunnen soms verschillen van de preventiemaatregelen die de verzekeraar verplicht stelt. Om achteraf niet voor verrassingen te komen staan, biedt Bovemij bouwbegeleiding aan. Zo ga je goed voorbereid aan de slag en voorkom je mogelijk extra kosten. 

Het is een flinke klus, een nieuw bedrijfspand bouwen, verbouwen of verhuizen. Daarom wil je als ondernemer dat alles zo efficiënt mogelijk verloopt, zodat jij en je collega’s gauw weer aan het werk kunnen. Ben je op de hoogte van de eisen in het Bouwbesluit 2012? Daarin staan alle bouwtechnische eisen rondom (brand)veiligheid, gezondheid, toegankelijkheid en duurzaamheid. Daar moet iedereen aan voldoen. Het kan zijn dat je verzekeraar afwijkende maatregelen stelt die niet in het Bouwbesluit staan. Denk hierbij aan de locatie van de rookmelders en het aantal blusmiddelen per vierkante meter. 

Voorbereid verbouwen 

Het is handig om het advies van jouw verzekeraar mee te nemen in je voorbereiding. Dat scheelt een hoop ongemak. Want blijkt er tijdens een preventiebezoek achteraf iets niet te kloppen, dan zijn er mogelijk aanpassingen nodig. Om dit soort verrassingen en extra kosten te voorkomen, biedt Bovemij jou als ondernemer bouwbegeleiding aan. Dit doen we bij nieuwbouw, verbouw en verhuizing.  Tijdens dit traject kunnen we ook advies geven over kostenbesparing en een efficiëntere inrichting. Hierdoor zorg je voor een betere preventie, dat de veiligheid en het werkplezier voor jouw medewerkers verbetert.  

Preventiemaatregelen op een rij 

Hoe gaat bouwbegeleiding in zijn werk? Heel simpel. Voordat je begint met je project, klop je aan bij je accountmanager van Bovemij. Die brengt jou in contact met onze risicodeskundige voor een afspraak. Samen maken jullie een inventarisatie van de verbouwing of verhuizing. Na het gesprek stelt de risicodeskundige een rapport met preventiemaatregelen op. Hierin staan zowel noodzakelijke maatregelen als adviezen. Zo ga je goed voorbereid (ver)bouwen of verhuizen en kom je achteraf niet voor verrassingen te staan. 

Meer weten?

Wil je meer weten over de Bovemij bouwbegeleiding? Neem dan contact op met onze risicodeskundigen via preventie@bovemij.nl.

Aanbevolen artikelen

Ziekteverzuim: Voorkomen én goed voorbereiden
Maak jouw autobedrijf klaar voor overname met voorraadfinanciering!
Zonnepanelen plaatsen? Hier moet je aan denken

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.