Alex Peek: “Promatie AutoTransport maakt onze planning veel duidelijker”

Vervoer je koop- of leaseauto’s per vrachtwagen, dan is een goed Transport Management Systeem (TMS) onmisbaar. Wassink Autogroep gebruikt hiervoor sinds kort Promatie AutoTransport van RDC. Een programma waarmee je autotransport van aanvraag tot afhandeling regelt zonder eindeloos te schakelen met leveranciers, klanten en chauffeurs.

Waar veel autobedrijven door de coronacrisis noodgedwongen overstapten op verkoop aan huis, is dit voor Wassink Autogroep al jaren een belangrijk onderdeel van de operatie. “We doen per jaar zo’n 3.000 bezorgingen bij mensen thuis”, vertelt  Alex Peek. “De planning regelden we eerst met Excelbestanden. De bijbehorende communicatie ging per mail. Maar met zóveel transport werd dat op den duur erg onoverzichtelijk”, vertelt Alex.

Alles in één programma

Promatie maakt de transporten overzichtelijker door de communicatie centraal te regelen. “Hiermee zijn we af van procedures waarbij filialen documenten naar onze hoofdlocatie sturen, waar ze weer worden geüpload in een programma. Nu zetten we de bestanden gewoon in de Promatie en kan elke locatie er meteen bij. En als iemand iets aanpast, zien de andere locaties dit meteen.”

Van data naar planning

Naast Promatie schafte Wassink een extra module aan: Dataexe, een portal om data te verwerken en uit te wisselen. “We zetten onze transportgegevens in de portal en die stuurt deze weer naar Promatie. Vervolgens rolt er een transportplanning uit die veel efficiënter en goedkoper is dan de planning die wij in gedachten hadden. Ideaal, want zo rijden onze chauffeurs niet onnodig met halflege wagens.” Over de chauffeurs gesproken: zij gebruiken nu de app Onboard AT. Hiermee communiceren ze met hun opdrachtgever en zien ze bijvoorbeeld waar ze moeten laden en lossen, welke auto’s ze vervoeren en hoe laat ze moeten vertrekken.

Duidelijkheid en rust

Zorgt het nieuwe planningssysteem ook voor een financiële besparing? Dat durft Alex nog niet te zeggen. “Met Promatie kun je ook de kosten per transport inzien, maar we hebben besloten hier later pas in te duiken. We wilden namelijk eerst het operationele gedeelte op poten krijgen. Maar wat de financiële voordelen ook zijn, we zijn heel tevreden over de Promatie. Het doet wat ons beloofd is: duidelijkheid en rust creëren in ons planningsysteem.”

Interesse in Promatie?

Vervoer je ook geregeld auto’s en zet je hiervoor drie of meer vrachtwagens in? Dan is Promatie AutoTransport ideaal om je planning overzichtelijk te houden. Zeker als je nog extra modules gebruikt, bijvoorbeeld om inzicht te krijgen in de kosten per transport. Meer informatie? Neem dan contact op met transportspecialist Remco Visée.

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.