Eric Blom: “Het maakt verkopen heel eenvoudig”

In een groot pand in Amsterdam-Noord vind je Joop Harmans XL. Al bijna 75 jaar staat dit familiebedrijf klaar om heel onze hoofdstad aan een fiets te helpen. Maar tegenwoordig verkopen ze ook aan mensen in de rest van het land. “ViaBOVAG.nl maakt dat wij mensen gelukkig kunnen maken met een nieuwe of tweedehandse fiets”, vertelt mede-eigenaar Eric Blom trots.  

Op viaBOVAG.nl kunnen leden advertenties plaatsen voor nieuwe rijtuigen of juist voor occasions. De advertenties lopen uiteen: van caravans tot, inderdaad, fietsen. Alle voertuigen die op de site te koop worden aangeboden, voldoen aan de eisen van de brancheorganisatie. “Door die garantie komt er serieuze interesse vanuit heel het land”, vertelt Eric. Maar voor een Joop Harmans XL-fiets hoef je niet helemaal naar Amsterdam te komen. “Wij werken met een koeriersdienst, die voor vijfendertig euro je fiets tot aan de voordeur komt leveren. Dat maakt ons bedrijf bijzonder.” 

Tijd is geld

Eric schaft eind 2020 het CycleSoftware-pakket aan dat in verbinding staat met het kassasysteem van de winkel. Vervolgens is het gekoppeld met het viaBOVAG-account van Joop Harmans XL. “De voorraad op internet loopt nu automatisch gelijk met wat er in mijn winkel staat. Dat maakt het verkopen heel eenvoudig.” Eric vertelt dat dit niet het enige voordeel is, want hij bespaart ook nog geld door het gebruik van viaBOVAG.nl. “Door het systeem wat we hebben hoef ik niet meer van elke fiets een aparte foto te maken. Ook dat wordt geautomatiseerd. Plus, nu iedereen in Nederland ons kan vinden, verkopen de fietsen sneller en blijven ze dus niet in ons magazijn staan. Dat scheelt tijd en geld.”  

Leasen en inruilen 

ViaBOVAG.nl biedt niet alleen de optie voor verkoop van voertuigen aan, maar je kunt je fiets ook leasen. Dat gaat via de BOVAG Leasefiets-optie. Joop Harmans XL maakt daar graag gebruik van, vertelt Eric. “Omdat nog maar weinig bedrijven gebruik maken van deze optie, trekt het veel nieuwe klanten. Ik verwacht dat deze markt enorm gaat groeien.” Bij Joop Harmans XL zijn ze ook enthousiast over een ander platform waar zij gebruik van maken: Fietsdigitaal. Eric vertelt dat er vaak klanten komen om hun oude fiets in te ruilen voor een nieuwe, maar daar veel te veel van verwachten. “Je krijgt er nou eenmaal niet de hoofdprijs voor, wat mensen vaak afschrikt. Maar nu ik ze de waarde kan laten zien via Fietsdigitaal, en ze zien daar het BOVAG-logo bij staan, begrijpen ze het. Dat stelt de klant op zijn gemakt én maakt het zakendoen transparanter.” 

Interesse? 

Ook adverteren op viaBOVAG.nl? Tot 2023 kan dat gratis! Kijk voor meer informatie op mijn.bovag.nl/viabovag  

Aanbevolen artikelen

"Hoe meer we online zichtbaar zijn, hoe beter. Daar helpt viaBOVAG.nl bij"
Autobedrijf Vermeulen: “Door viaBOVAG.nl bereik ik veel meer potentiële klanten”
Een stuk van de taart naar de branche halen

 

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.