Zorg dat je SCIOS Scope 10-certificaat op orde is!

Heb je een verzekering met branddekking bij Bovemij? Controleer dan of je SCIOS Scope 10-certificaat actueel is. Ontbreekt het of is het verlopen? Dan is actie nodig: je bent mogelijk niet meer verzekerd bij brand. 

Het Verbond van Verzekeraars heeft de SCIOS Scope 10-keuring geïnitieerd en bij Bovemij is deze SCIOS Scope 10-keuring verplicht. Tijdens deze inspectie worden je elektrische installaties en apparaten gecontroleerd op brandveiligheid, inclusief de ruimte en het gebruik. Dit is niet om te pesten, maar om te voorkomen dat bedrijven door brand worden verwoest. Heb je geen geldige SCIOS Scope 10 keuring? Dan kan het recht op uitkering vervallen, bij een schade die ergens in jouw elektrische installatie is ontstaan. 

Check je certificaat 

Heb je al een SCIOS Scope 10-certificaat? Mooi! Controleer meteen de geldigheid. Bij Bovemij is het certificaat drie of vijf jaar geldig. Deze informatie vind je op het certificaat. Na deze periode moet een inspecteur van een gecertificeerd bedrijf langskomen voor een nieuwe keuring. De lijst met betrouwbare, gecertificeerde bedrijven vind je hier

Wat doet de inspecteur? 

Een SCIOS Scope 10-inspectie omvat een visuele beoordeling van je elektrische installaties, diverse metingen, proeven en een thermografische inspectie (warmtescan) om defecten op te sporen. Op basis van deze data wordt een rapport opgesteld. Als alles aan de eisen voldoet, krijg je direct je certificaat. Zijn er aandachtspunten, dan krijg je een lijst met verbeteringen. Werk je die af, dan krijg je alsnog je certificaat en ben je weer verzekerd. 

Belangrijk om te weten 

Een SCIOS Scope 10-certificaat is niet van toepassing op zonnestroominstallaties. Heb je je zonnestroominstallatie tegen brand verzekerd? Dan heb je een SCIOS Scope 12-certificaat nodig, dat vergelijkbaar is met SCIOS Scope 10. Goed om te weten: bij de SCIOS Scope 12-keuring is de keuringsfrequentie standaard 3 jaar, maar wanneer onbrandbare dakisolatie (zoals glas- of steenwol) is toegepast, kan de frequentie naar 5 jaar. Ook voor deze keuring moet je een gecertificeerd bedrijf inschakelen. Bekijk de veelgestelde vragen over het SCIOS Scope 12-certificaat. 

Heb je vragen over SCIOS-certificaten? Neem contact op met je Bovemij-accountmanager of mail naar zakelijk@bovemij.nl. We helpen je graag verder. 

Aanbevolen artikelen

Het gevaar van Li-ion accu's en de wetgeving die je moet kennen
5 tips om de duurzame inzetbaarheid van jouw medewerkers te bevorderen
Zorg dat je SCIOS Scope 10-certificaat op orde is!

 

 

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.