Gerrit Middendorp: "Om de branche vooruit te helpen, moeten we samenwerken!"

Gerrit Middendorp is sinds 2003 eigenaar van het Autowas-Centrum Raalte. Het autowasbedrijf biedt zowel particulieren als bedrijven de mogelijkheid om auto’s op professionele wijze te poetsen en te wassen door gebruik te maken van de automatische wasstraat (inclusief gratis overdekt stofzuigerplein!), overdekte wasboxen en een autopoetsafdeling.

Roots in de automotive wereld

Oorspronkelijk liggen de roots van Middendorp in de automotive sector. Na 25 jaar werkzaam te zijn geweest bij een internationaal bedrijf in rem- en frictiemateriaal, deed de kans zich voor een autowasbedrijf over te nemen. Middendorp ging de uitdaging aan en heeft daar nooit spijt van gehad.

Complete vernieuwing

Op het moment van overname was het bedrijf nog een oud type wasstraat, waarvan de techniek achterhaald was. Drie jaar na overname besloot Gerrit het bedrijf dan ook compleet te vernieuwen. Het nieuwbouwproject was een behoorlijke uitdaging; het duurde twee jaar voordat het klaar was. Maar het resultaat mag er wezen! "Het nieuwe bedrijf is niet te vergelijken met hoe het voorheen was, het heeft na tien jaar nog steeds een frisse look."

Topkwaliteit

De professionaliteit maakt het autowasbedrijf onderscheidend in de omgeving: "Mensen willen hier echt betalen voor topkwaliteit: de snelheid spreekt aan en ook de interieureiniger en stofzuigerpleinen zijn voor veel klanten een meerwaarde." Er zijn niet veel concurrerende bedrijven in de buurt die dezelfde professionele werkwijze hanteren. Het is voor Middendorp daarom nauwelijks nodig om actief reclame te maken; dat gaat van mond tot mond. “Ik ken veel van mijn klanten, dat is een van de voordelen van opereren in een landelijke omgeving...”

Bestuursfunctie bij de BOVAG

Middendorp is lid van de BOVAG. Sterker nog: hij heeft er zelfs twee termijnen een bestuursfunctie vervuld. “Tijdens de brainstormsessies werd regelmatig overlegd hoe de autowasbedrijven vooruit geholpen kunnen worden. Het uiteindelijke doel hierbij was om autowasbedrijven naar een hoger en professioneler niveau te tillen.” Volgens Middendorp is dit nog steeds een belangrijke missie van de autowasbranche. Na zes jaar is Middendorp uit het bestuur gestapt: “Het is niet goed om lang op een bestuursstoel te zitten. Het is verfrissend om het bestuur zo nu en dan te verversen en te verjongen.”

Fijn contact met Bovemij

Het Autowas-Centrum Raalte is sinds 2003 - vanaf de overname door Middendorp - verzekerd bij Bovemij. “Bij de brainstormsessies van het bestuur van de BOVAG heb ik in de loop der jaren goede contacten opgedaan met Bovemij. Er ontstaat dan een band en de lijnen zijn vrij kort.” De keuze voor Bovemij was voor Middendorp vanaf de start van zijn onderneming dan ook snel gemaakt: “Bovemij is in heel de automotive sector dé speler op verzekeringstechnisch gebied.” Middendorp heeft vertrouwen in de toekomstige samenwerking met Bovemij: “Ze zijn van alle markten thuis!”

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.