Zo voorkom je dat een brand je bedrijf ruïneert

Je wilt er waarschijnlijk niet te veel over nadenken, maar wat als er brand uitbreekt in je bedrijf? Brand zorgt sowieso voor forse materiële schade, maar wat als je bedrijfsproces vervolgens deels of zelfs volledig stil komt te liggen? Dat valt niet onder je opstal- en inventarisverzekering, terwijl het je bedrijf fors in de problemen kan brengen. Denk daarom eens aan de bedrijfsschadeverzekering.

De helft van alle bedrijven die te maken krijgen met brandschade is binnen twee jaar failliet. Doodzonde, want door de juiste maatregelen te nemen, kun je een hoop ellende voorkomen. Met onderstaande tips helpen we je een eind op weg.

Onderneem preventief actie

Aandacht besteden aan iets dat je in principe nooit nodig hebt. Het klinkt vreemd, maar toch is het belangrijk om te doen als het gaat om brand voorkomen. En moeilijk hoeft het niet te zijn. Stel bijvoorbeeld een bedrijfshulpverleningsplan op en breng de bedrijfskritische processen van je bedrijf in kaart. Onze risicodeskundigen denken graag met je mee over de juiste maatregelen voor jouw bedrijf.

Toch schade? Zoek hulp

Hoe goed je ook voorbereid bent, een brand kan iedereen overkomen. En áls het gebeurt, levert dat een behoorlijk hectische situatie op. Wat moet je als eerst doen? Wie moet je inlichten? Gelukkig kan Stichting Salvage hierbij helpen. Zij spant zich namens de gezamenlijke verzekeraars in om de chaotische situatie te stabiliseren, door maatregelen te treffen om de schade te beperken en betrokken partijen te adviseren.

Verzeker je ook voor de periode ná de brand

Een brand kan schade veroorzaken die je in eerste instantie niet voorziet. Bijvoorbeeld als je tijdelijk op een nieuwe locatie moet werken of als je werkzaamheden deels of volledig stilliggen door kapotte apparatuur. Je vaste lopen al die tijd door, waaronder het salaris van je werknemers. De praktijk wijst uit dat het vaak wel minstens een jaar duurt voor een bedrijf weer op volle toeren draait. De bedrijfsschadeverzekering van Bovemij biedt dan uitkomst. Naast een maandelijkse uitkering om de financiële schade als gevolg van bedrijfsstilstand te dekken, bieden de schade-experts van Bovemij advies tijdens het hele proces.

Wil je meer weten over deze ‘levensverzekering’ voor je bedrijf? Kijk dan op de productpagina of neem contact op met je accountmanager.

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.