Vijf veelgestelde vragen over de BOVAG Zorgpolis

Het einde van het jaar is in zicht en de zorgpremies zijn bekend: tijd om je zorgverzekering te checken. Heb je al eens gedacht aan de collectieve BOVAG Zorgpolis? Met veel keuzevrijheid en ruime vergoedingen voor de mobiliteitsbranche. Wil jij je medewerkers helpen kiezen? Dan komen deze antwoorden op vijf veelgestelde vragen goed van pas.  

 1. Waarom zou ik kiezen voor BOVAG Zorgpolis?
  Deze zorgverzekering is afgestemd op iedereen die werkt in de mobiliteitsbranche. Dat betekent korting op aanvullende verzekeringen en uitgebreide vergoedingen voor bijvoorbeeld extra fysiotherapie en diverse gezondheidsprogramma’s. Kies je een aanvullend pakket? Dan word je automatisch geaccepteerd, je hoeft dan geen gezondheidsvragen te beantwoorden.  

 2. Wat is het grootste verschil tussen natura-, restitutie- en combinatiepolis? 
  Het grootste verschil zit in de dekking van zorgkosten en de zorgaanbieders waar je terecht kunt. De verschillende polissen op een rij:
  Bij een naturapolis krijg je alleen een volledige vergoeding bij zorgverleners waar je zorgverzekeraar een contract mee afgesloten heeft. Deze optie is vaak voordeliger. Maar let op: kies je een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan moet je een deel van de kosten zelf betalen. Je hebt geen vrije keuze in zorgverlener. Check dus altijd of je terechtkunt bij het ziekenhuis, de fysiotherapeut of andere zorgverleners waar je het liefst naartoe gaat. 

  Een restitutiepolis vergoedt de zorg van elke zorgaanbieder, met of zonder contract. Je hebt een vrije zorgkeuze en je krijgt een volledige vergoeding vanuit je zorgverzekering.

  Een combinatiepolis is een combinatie van een natura- en een restitutiepolis. Kies je hiervoor? Dan kun je terecht bij de meeste zorgverleners. Ook kun je vaak terecht bij een specialistische kliniek waar je snel geholpen wordt. 

  Binnen de BOVAG Zorgpolis kun je kiezen tussen een natura- of een combinatiepolis. 

 3. Welke keuzes heb ik binnen deze zorgverzekering?
  Bij de BOVAG Zorgpolis kies je voor een zorgverzekering bij De Friesland, OHRA of Zilveren Kruis. Elke verzekering biedt weer andere aanvullende pakketten en vergoedingen: van gratis health checks tot leefstijlcoaches en beweegprogramma’s. De Friesland en Zilveren Kruis bieden een natura zorgverzekering aan tegen een voordelige premie. Maar let op: je krijgt alleen zorg vergoed van zorgverleners waarmee de verzekeraar een contract heeft. Bij OHRA en Zilveren Kruis kun je kiezen uit uitgebreide aanvullende pakketten met vrije zorgkeuze voor de meeste zorgverleners.  

  Vragen of liever persoonlijk advies? De zorgexperts van BOVAG Zorgpolis staan voor je klaar. Neem contact op via (088) 121 02 01. Zij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 08.30 tot 17.00 uur.  

 4. Welke dekking past bij mij?
  Eigenlijk heel logisch: kies een verzekering met dekking die aansluit op de zorg die je nodig hebt. Of waarvan je verwacht dat je die volgend jaar nodig gaat hebben. Sport je bijvoorbeeld fanatiek? Doe je fysiek zwaar werk, of zit je juist veel achter de computer? Dan is een aanvullende dekking voor fysiotherapie handig. En ben je mantelzorger? Dan krijg je bij een aantal aanvullende pakketten extra vergoedingen voor steun en advies. Check wel of de extra premie opweegt tegen de kosten die je zonder verzekering betaalt voor een behandeling.  

 5. Hoe bespaar ik op mijn premie?
  De premies gaan elk jaar omhoog en dat voel je in je portemonnee. Gelukkig kun je iets besparen. Zo krijg je bij de BOVAG Zorgpolis tot 20% korting op aanvullende verzekeringen. Ook kun je kiezen voor een hoger vrijwillig eigen risico. Dat is het eerste deel van de zorgkosten die je moet betalen als je kosten maakt voor zorg uit je basisverzekering. In 2024 is dit € 385,-. Verhoog je dit, dan levert dat een fijne besparing op. Zorg er wel voor dat je een spaarpotje achter de hand hebt om deze kosten te betalen als je ze toch moet maken. Daarnaast geldt natuurlijk: alle zorg die je niet verzekert, scheelt premie. Zorg wel altijd voor een buffer.   

Je medewerkers verder informeren?  

Laat jouw medewerkers profiteren van alle voordelen en verwijs ze naar www.bovagzorgpolis.nl. Daar vinden ze alle informatie.  

De medewerkers van BOVAG Zorgpolis staan ook klaar om je te helpen. Zo stellen zij communicatiemiddelen beschikbaar, zoals digitale voorbeeldbrieven en posters die je kunt ophangen in de kantine. Zij zijn bereikbaar via (088) 1210201 of bovagzorgpolis@upiva.nl en beantwoorden ook eventuele vragen. Voor meer informatie ga je naar bovagzorgpolis.nl/werkgever

Goed in je vel met de BOVAG Zorgpolis  

De BOVAG Zorgpolis is een collectieve zorgverzekering speciaal voor medewerkers van BOVAG-bedrijven. Volledig afgestemd op de behoeften en risico’s binnen de mobiliteitsbranche. Denk aan ruime vergoedingen voor fysiotherapie en preventieve gezondheidschecks. Ruim 32.000 medewerkers en hun gezinsleden doen al mee met de grootste collectieve zorgverzekering in de branche. Meer weten? Kijk op bovagzorgpolis.nl.    

Zorg dat jouw bedrijf gezond is en blijft met de Verzuimnavigator  

De  Verzuimnavigator heeft de grootste verzameling informatie over ziekteverzuim en -preventie, specifiek voor ondernemers in de mobiliteitsbranche. Hier vind je hulp om medewerkers te begeleiden bij ziekte of om samen te werken aan een gezonde werkplek. En schaf je nu een dienst aan, dan ontvang je bovendien extra vergoedingen!  

Aanbevolen artikelen

Het gevaar van Li-ion accu's en de wetgeving die je moet kennen
5 tips om de duurzame inzetbaarheid van jouw medewerkers te bevorderen
Zorg dat je SCIOS Scope 10-certificaat op orde is!

 

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.