Tijdelijke stallingslocatie voor je autovoorraad? Dit moet je weten

Een telefoontje van de autofabrikant of importeur: de partij auto’s die je voor een mooie prijs hebt ingekocht, staat al over twee dagen voor je deur. Mooi! Maar waar laat je die zo snel? Op een tijdelijke stallingslocatie? Dat kan heel handig zijn. Lees hier wat daarbij komt kijken.  

Wist je dat …  

… een voorraadverandering invloed kan hebben op je verzekering? 
Stijgt de waarde van je voorraad, omdat je die ineens flink uitbreidt? Dan kan dat invloed hebben op de dekking van je handelsvoorraadverzekering. Geef het dus altijd aan ons door als de waarde van je voorraad verandert, zodat je niet onderverzekerd bent. Wij bekijken dan of er een aanpassing in je verzekering nodig is. Meld je dit niet en raken de auto’s beschadigd? Of worden auto-onderdelen gestolen? Dan krijg je misschien niet alle schade vergoed.   

… de stallingslocatie aan veiligheidseisen moet voldoen? 
Heb je een tijdelijke stallingslocatie op het oog? Of is de transporteur al onderweg naar die locatie met jouw bestelde auto’s? Geef ons dan deze locatie door. Wij controleren of die veilig genoeg is, zodat jij er met een gerust hart je voorraad kan stallen. Daarbij kijken we naar het bestaande beveiligingsniveau van de stallingslocatie en naar de waarde en aantrekkelijkheid van je auto’s. Zo kunnen we bijvoorbeeld eisen dat de locatie voorzien wordt van een alarmsysteem met doormelding naar een alarmcentrale. Staan de auto’s buiten, dan kan een spijlenhekwerk een voorwaarde zijn. Is er geen hek? Dan overleggen we met je over passende veiligheidsmaatregelen. Denk aan een intelligent camerasysteem, of voorzieningen zoals stuurklemmen, slotbouten of wielsloten op de voertuigen.  

… ook de elektrische en zonnepaneleninstallatie in orde moeten zijn? 
Staan de auto’s binnen? Dan checken we ook of de elektrische installaties en eventuele zonnepanelen voldoen aan alle veiligheidseisen. Zo verkleinen we de kans op bijvoorbeeld kortsluiting.    

… je de autosleutels altijd op moet bergen in een kluis? 
Ook aan het sleutelbeheer zijn voorwaarden gekoppeld. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de autosleutels veilig worden opgeborgen in een sleutelkluis. Deze kluis moet in de directe projectie van anti-masking detector vallen.   

… je alles regelt door één formulier in te vullen? 
Nadat je hebt gemeld dat je je voorraad op een tijdelijke locatie stalt, ontvang je van ons een formulier. Daarop vul je alle benodigde gegevens in. Wij hebben zo voldoende gegevens om de nieuwe locatie te beoordelen.  

… die check op veiligheid binnen een werkdag geregeld is? 
Jij wilt natuurlijk geen mooie deals mislopen, dus zorgen wij ervoor dat je binnen een werkdag weet of jouw tijdelijke stallingslocatie voldoet aan alle voorwaarden. Met hulp van digitale plattegronden, kaarten en foto’s kunnen we een locatie bijna altijd op afstand beoordelen.  

Aanbevolen artikelen

Bovemij start samenwerking met Openclaims voor naadloze schadeafhandeling
Ben jij beschermd tegen hagelschade?
Bescherm je voertuigen tegen onderdelendiefstal met deze tips!

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.