Onderdelendiefstal? Voorkom het met deze tips!

Het is een jaarlijks terugkerende trend: zodra het vroeger donker wordt, slaan onderdelendieven vaker toe. Geen radio’s meer zoals vroeger, maar wel sturen, katalysatoren en onderdelen van dashboards. Vaak zijn de criminelen ook nog eens goed voorbereid en weten ze precies hoe ze jouw beveiligingssysteem moeten omzeilen. Het is dus zaak om de juiste maatregelen te nemen. We helpen je met deze tips!

1. Plaats exclusieve (of bij dieven populaire) voertuigen binnen

Onderdelen van een Porsche of een BMW leveren op de zware markt uiteraard meer op dan die van minder exclusieve auto’s. Zorg er daarom voor dat dit soort wagens sowieso binnen staan. Ook wanneer je hoort dat een bepaald type auto momenteel bij dieven erg gewild is, kun je deze beter binnenzetten.

2. Spot de spotters

Voor ze ‘aan het werk’ gaan, komen dieven vaak als voorbereiding langs op jouw terrein. Dus zie je verdachte personen? Bel dan de politie. Check ook geregeld de buitenverlichting en het hekwerk van je pand, want criminelen willen die tijdens hun verkenningsronde weleens saboteren.

3. Houd je hekwerk vrij

Vuilcontainers en andere items zijn voor criminelen ideale opstapjes om over je hek te klimmen. De oplossing is simpel: verwijderen! Zo maak je het ze niet te makkelijk.

4. Zorg voor surveillance in de nacht

Een extra paar ogen kan nooit kwaad. Laat een beveiligingsbedrijf daarom meerdere keren per nacht je terrein controleren. Zorg dat ze dit op wisselende tijden doen, zodat criminelen geen patroon zien en toeslaan wanneer ze weten dat de beveiliging er nooit is. Let erop dat de beveiligers niet alleen je voertuigen, maar ook je hekwerk en poorten checken.

5. Laat je alarm altijd aan staan

Een muis. Of een rare windvlaag. Soms gaat je alarm zomaar af door iets onzinnigs. Vervelend, maar laat dit nooit een reden zijn om je alarm uit te schakelen.  Criminelen maken hier gebruik van door het alarm bewust een paar keer af te laten gaan. Als jij het daarna hebt uitgeschakeld, slaan zij ongestoord hun slag.

6. Installeer een intelligent, actief camerasysteem

Gewone camera’s ophangen is niet genoeg om criminelen buiten de deur te houden. Installeer daarom een intelligent, actief camerasysteem. Dit betekent dat het systeem je een seintje geeft als het een persoon registreert. En dat je beveiligingsbedrijf live kan meekijken, om er vervolgens beveiligers op af te sturen.

Specialisten op het gebied van actieve intelligente camerabewaking waar Bovemij goede ervaring mee heeft:

7. Haal je auto’s van de transportmodus

Natuurlijk benut je het alarm van je pand goed. Maar hoe zit het met het alarm op je auto’s? Zorg ervoor dat de transportmodus uit staat. Een simpele maar doeltreffende handeling, want hierdoor gaat het alarmsysteem aan en schrik je criminelen makkelijker af.

Meer weten?

Neem dan contact op met de afdeling Operationeel Risicomanagement via e-mailadres preventie@bovemij.nl.

Aanbevolen artikelen

Het gevaar van Li-ion accu's en de wetgeving die je moet kennen
5 tips om de duurzame inzetbaarheid van jouw medewerkers te bevorderen
Zorg dat je SCIOS Scope 10-certificaat op orde is!

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.