Onder- of oververzekering voorkomen: zo vul je je gegevens goed in

Snel en overzichtelijk je bedrijfszaken regelen: op mijnOndernemersportaal kan het. Maar ken jij alle mogelijkheden van het portaal al? Om ondernemers zo goed mogelijk op weg te helpen, lichten we elke keer een functionaliteit uit. Vandaag: het voorverrekenen van je premie.

Je eigen bedrijf is je veel waard. Daarom wil je het goed verzekeren. Niet voor een te laag bedrag uiteraard, maar oververzekeren is ook vervelend. Daarom vragen wij elk jaar een aantal gegevens bij je op, om de verzekerde bedragen voor het komende jaar vast te stellen. We kunnen namelijk niet zelf achterhalen of er iets veranderd is in jouw situatie.

Handig en eenvoudig formulier

Als je het formulier ‘voorverrekenen’ goed invult, weten wij zeker dat de verzekerde bedragen niet te hoog of te laag zijn. Je vindt het formulier via het menu Verzekeren > Mijn bedrijf > Voorverrekenen. We hebben het je zo makkelijk mogelijk gemaakt: in het document staan namelijk ook de gegevens die je bij de vorige opgave ingevuld hebt. Is er niets gewijzigd in je situatie? Dan kun je deze gegevens heel eenvoudig overnemen.

De loonsom – een simpel sommetje

Veel ondernemers vinden de loonsom een lastig onderdeel. Maar eigenlijk is het best een eenvoudig ‘sommetje’. Onthoud: de loonsom bevat de bruto loonsom, éxclusief sociale voorzieningen en vakantiegeld. De loonsom van de dga’s (directeuren-grootaandeelhouders) hoort hier niet bij, omdat werkgevers andere risico’s hebben.

Bedrijfsschadeverzekering – in drie delen geregeld

Ook over deze post krijgen we veel vragen van ondernemers. Het zit zo: het verzekerde bedrag van de bedrijfsschadeverzekering bestaat uit drie onderdelen. De nettowinst (het gemiddelde van de afgelopen drie jaar), de vaste lasten (o.a. huur, verzekeringen, abonnementen, gas, water en licht) en de loonsom inclusief vakantiegeld en sociale voorzieningen. Daarnaast vul je nog enkele overige gegevens in, zoals de handelsvoorraad en het aantal medewerkers.

Uiterste inleverdatum

Het kost wat tijd om de juiste gegevens te verzamelen. Daarom heb je elk jaar tot 30 oktober om het formulier in te vullen op mijnOndernemersportaal. Tot die datum kun je ook nog wijzigingen doorvoeren in je formulier. Voor het berekenen van je nieuwe premie gebruiken wij altijd de laatste versie van het formulier.

Tip: ga met een gerust hart op zomervakantie en geef elke jaar de cijfers voor vertrek door.

Aanbevolen artikelen

Meer weten over voorraadfinanciering? Kom naar ons Bovemij Finance Event!
Ziekteverzuim: Voorkomen én goed voorbereiden
Maak jouw autobedrijf klaar voor overname met voorraadfinanciering!

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.