Ken de risico's in je bedrijf

Als ondernemer in de mobiliteitsbranche heb je te maken met allerlei processen: inkoop, verkoop, aftersales, personeel. Bovemij biedt een totaaloplossing die je ondersteunt bij elke stap in uw bedrijfsproces. Bijvoorbeeld door de risico’s van je bedrijf in kaart te brengen en eventueel af te dekken met passende verzekeringen.

"Niet zo lang geleden ging ik op bezoek bij een universeel autobedrijf in het oosten van het land”, zegt Peter Ekelhof, accountmanager bij Bovemij. “Het was een voormalige dealer, tien medewerkers.” Ekelhof had zijn huiswerk gedaan. Op de website had hij gezien dat het bedrijf behalve autobedrijf ook schadeherstelbedrijf is en verder kleinschalig auto’s verhuurt. “In het gesprek kwam dat niet aan de orde”, zegt Ekelhof, “dus ik heb ernaar gevraagd.” Vervolgens vroeg Ekelhof inzage in de verzekeringspolissen. Hij ziet namelijk dat ondernemers vaak een versnipperde verzekeringsportefeuille hebben. Hierdoor ziet de ondernemer niet in één oogopslag wat verzekerd is en welke risico’s hij zelf, vaak onbewust, draagt.

“Zo vond het bedrijf waar ik op bezoek was, het niet nodig de handelsvoorraad te verzekeren”, zegt Ekelhof. “‘Die worden toch niet allemaal tegelijk gestolen of beschadigd’, zei de ondernemer. Je kunt er inderdaad voor kiezen dat niet te verzekeren, als je bereid bent het risico te dragen. Maar die keuze kun je alleen maken als je weet hoe groot het risico is. Ik rekende hem voor dat als een jong gebruikte occasion uitbrandt, de schade zo kan oplopen tot twintigduizend euro. Dat is toch een klap. Zo had hij het nog niet bekeken.”

Brand

Bedrijfsschade is een ander goed voorbeeld. “Vrijwel iedereen heeft zich verzekerd tegen brandschade voor de inventaris of het bedrijfsgebouw. Maar wat als na de brand het bedrijf een tijdje niet open kan? De vaste verplichtingen lopen door, bijvoorbeeld huur of hypotheek, afschrijvingen en loonkosten.” Een bedrijfsschadeverzekering dekt dat, tegen betaalbare tarieven.

Overzicht

“Bovemij is en vóór en dóór de branche. Wij werken dagelijks met ondernemers in de BOVAG-branches; we nemen onze zorgplicht zeer serieus. Wij verzamelen zo veel mogelijk informatie over het bedrijf, zodat de ondernemer in MijnOndernemersportaal een compleet overzicht vindt van de risico’s binnen het bedrijf die nog niet zijn afgedekt met een verzekering, in eenvoudige taal. Daarbij heeft hij altijd de keuze om bepaalde risico’s niet af te dekken; wij zorgen dat de ondernemer weet waar hij voor kiest en leggen dat netjes vast. Uiteraard checken we regelmatig of alles nog klopt.”

De ondernemer uit het voorbeeld hoefde niet lang na te denken, zegt Ekelhof. “Hij zei: ‘Wat je me hebt laten zien, heeft me overtuigd: ik doe de deal met jullie.’ We hebben zijn verzekeringen gebundeld in één polis en hij heeft nu overzicht in zijn situatie via mijnOndernemersportaal. Ik ben erg blij met deze mooie nieuwe relatie.”

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.