Kentekens eenvoudig aan- en afmelden

Snel en overzichtelijk je bedrijfszaken regelen: op mijnOndernemersportaal kan het. Maar ken jij alle mogelijkheden van het portaal al? Om ondernemers zo goed mogelijk op weg te helpen, lichten we elke week een functionaliteit uit. Deze keer: kentekens eenvoudig aan- en afmelden met ons Garage Polis Systeem.

Jij wilt als garagehouder dat je rijdende wagenpark goed verzekerd is. Maar ook de auto’s van je klanten. Heb je een garagepolis bij ons? Dan kun je met ons Garage Polis Systeem (GPS) je kentekens gemakkelijk aan- en afmelden bij de RDW. Het gaat hierbij om voertuigen op naam van het bedrijf, auto’s van de directeuren-grootaandeelhouders en auto’s van hun partners. Ben je vergeten een voertuig af te melden? Met één belletje naar ons is dat zo weer opgelost.

Je vindt het GPS op mijnOndernemersportaal via: Verzekeren > GPS > Overzicht.

Losse voertuigen

Niet alle voertuigen kun je aan- en afmelden in het Garage Polis Systeem. Denk aan voertuigen die onder een andere hoedanigheid verzekerd zijn, bijvoorbeeld omdat ze geleased of verhuurd worden. Het gaat hierbij dus om voertuigen die niet onder de garagepolis vallen. Deze voertuigen kun je aan- en afmelden via de pagina ‘Losse voertuigen’.

Heb je een oldtimer in je bezit? Dan kun je die beter los verzekeren. Oldtimers hebben een andere risicofactor dan moderne auto’s, omdat er veel minder in wordt gereden. Daar hoort dan ook een andere premie bij.

Extra dekking?

Voertuigen in het GPS zijn standaard WA-verzekerd. Heb je een casco allround verzekering bij ons, dan zijn de voertuigen tot 84 of 120 maanden casco verzekerd. Na die tijd zijn ze slechts beperkt casco verzekerd tot 240 maanden. Wil je een aanvullende (casco) dekking? Sluit deze dan af via ‘Losse voertuigen’. De WA-verzekering is dan afgedekt in de garagepolis.

Groene kaart

Heb je een groene kaart nodig voor een voertuig dat in het GPS staat? Dan kun je die hier eenvoudig downloaden. Dat geldt ook voor caravans in het systeem. Zo gaan jouw voertuigen altijd verzekerd de weg op.

Aanbevolen artikelen

Het gevaar van Li-ion accu's en de wetgeving die je moet kennen
5 tips om de duurzame inzetbaarheid van jouw medewerkers te bevorderen
Zorg dat je SCIOS Scope 10-certificaat op orde is!

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.