Zo voorkom je onder- of oververzekering

Snel en overzichtelijk je bedrijfszaken regelen: dat doe je op mijnOndernemersportaal. Zo kun je onder andere op elk moment van de dag je polisbladen inzien en schades melden, maar ook voor het voorverrekenen van je premie. In dit artikel lees je meer hierover.

Je eigen bedrijf is je veel waard. Daarom wil je het goed verzekeren. Niet voor een te laag bedrag uiteraard, maar oververzekeren is ook vervelend. Daarom vragen wij elk jaar een aantal gegevens bij je op, om de verzekerde bedragen voor het komende jaar vast te stellen. We kunnen namelijk niet zelf achterhalen of er iets veranderd is in jouw situatie.

Handig en eenvoudig formulier 

Als je het online formulier ‘voorverrekenen’ goed invult, weten wij zeker dat de verzekerde bedragen niet te hoog of te laag zijn. Je vindt het formulier via het menu Verzekeren > Mijn bedrijf > Voorverrekenen. We hebben het je zo makkelijk mogelijk gemaakt: onder het kopje 'Vorige opgave' vind je de gegevens die op dit moment bij ons bekend zijn. Is er iets gewijzigd in je situatie waardoor deze gegevens niet meer kloppen? Dan kun je deze gegevens heel eenvoudig wijzigen. 

Uniform loon – best eenvoudig 

Veel ondernemers vinden uniform loon een lastig onderdeel. Maar eigenlijk is het best eenvoudig. Het uniform loon geef je namelijk ook op aan de Belastingdienst voor de berekening van loonheffing en premies voor de werknemersverzekeringen. De loonsom van de dga’s (directeuren-grootaandeelhouders) hoort hier niet bij. Heeft u een eenmanszaak zonder personeel? Vul dan ”1” in. Meer informatie over het uniform loonbegrip vindt u op de site van de Belastingdienst. 

Bedrijfsschadeverzekering – in drie delen geregeld 

Ook over deze post krijgen we veel vragen van ondernemers. Het zit zo: het verzekerd bedrag van de Bedrijfsschadeverzekering bestaat uit drie onderdelen: de nettowinst van het afgelopen jaar, de vaste lasten (o.a. huur, verzekeringen, abonnementen, gas, water en licht) en de loonsom inclusief vakantiegeld en sociale voorzieningen.  

Voorkom negatieve verrassingen: controleer het verzekerd bedrag 

We zien dat veel klanten wel eens vergeten om het verzekerd bedrag bij de Bedrijfsschadeverzekering aan te passen. En dat is zonde, want zo lopen zij het risico om hun bedrijfscontinuïteit in gevaar te brengen. We lichten dit graag aan u toe.   

Een Bedrijfsschadeverzekering is vooral belangrijk als u afhankelijk bent van uw bedrijfspand en eventuele apparatuur en machines. Heeft u schade, dan kan uw bedrijf namelijk een hele tijd platliggen. De praktijk wijst uit dat na bijvoorbeeld een brand het vaak minstens een jaar duurt voordat een bedrijf weer op volle toeren draait. Uw pand moet worden opgeknapt of herbouwd, misschien moet de omgeving worden opgeruimd, soms moet u zelfs opnieuw vergunningen bij de gemeente aanvragen. Al die tijd kunt u niet, of niet volledig, door met uw onderneming. En verliest u dus omzet. De Bedrijfsschadeverzekering vergoedt deze financiële schade door toedoen van een (gedeeltelijke) stilstand of storing. Tot het verzekerd bedrag. Is dit verzekerd bedrag te laag, dan kan de uitkering dus te laag zijn, wat in het ergste geval kan leiden tot faillissement. Iets wat u uiteraard wilt voorkomen. Zorg er daarom voor dat het verzekerd bedrag altijd klopt.   

Contact 

Kom je er niet helemaal uit of heb je nog vragen over het voorverrekenformulier? Neem dan gerust even contact met ons op via telefoonnummer 024 751 21 31 of e-mailadres zakelijk@bovemij.nl. Wij helpen je graag verder! 

Aanbevolen artikelen

Ziekteverzuim: Voorkomen én goed voorbereiden
Maak jouw autobedrijf klaar voor overname met voorraadfinanciering!
Zonnepanelen plaatsen? Hier moet je aan denken

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.