Ziekteverzuim: Voorkomen én goed voorbereiden

Wist je dat je als ondernemer twaalf jaar financieel verantwoordelijk bent voor een langdurig zieke medewerker? Ziekteverzuim onder je medewerkers kan jou als ondernemer in de mobiliteitsbranche dan ook flinke kopzorgen opleveren. Niet alleen door de praktische uitdagingen, ook vanwege de hoge kosten. 

Het is daarom heel zinvol en rendabel om als werkgever te investeren in het welzijn en de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers. Dat verkleint de kans dat iemand ziek uitvalt.  

Krijg je toch te maken met een zieke werknemer? Wees er dan snel bij om het verzuim zoveel mogelijk te beperken. Want je bent als werkgever dus tot twaalf jaar verantwoordelijk voor loondoorbetaling en uitkering. Ook wil je weten wat er op je afkomt, bijvoorbeeld rondom het verzuimdossier en de re-integratie.   

Op de BOVAG Verzuimnavigator vind je uitgebreide informatie over ziekteverzuim en -preventie, specifiek voor ondernemers in de mobiliteitsbranche. Hier vind je hulp om medewerkers te begeleiden bij ziekte of om samen te werken aan een gezonde werkplek. Als je een dienst aanschaft ter ondersteuning, ontvang je bovendien extra vergoedingen!  

In alle gevallen geldt: het kan je veel zorgen én geld schelen als je goed verzekerd bent tegen de financiële risico’s van verzuim.  

Aanbevolen artikelen

Bescherm je voertuigen tegen onderdelendiefstal met deze tips!
In deze 3 stappen je zonnepanelen volledig tegen brand verzekerd
Je lesauto mee op vakantie: mag dat?

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.