Zestig procent meer voorraadfinanciering met hetzelfde onderpand

Als eigenaar van een autobedrijf heb je te maken met veel uitdagingen als het gaat om financiering. Banken die een financiering verstrekken willen daarvoor een onderpand hebben. Bij een hypotheek is dat onroerend goed, bij jouw autobedrijf is dat vaak de handelsvoorraad. Als expert in de branche financieren we bij Bovemij Voorraadfinanciering veel meer dan bij de doorsnee bank, met precies hetzelfde onderpand. Zo kan jouw bedrijf zorgeloos focussen op snelle groei en meer omzet.

Zekerheid in ruil voor een lening

Allereerst willen we je wat toelichting geven over voorraadfinanciering. Als een bank geld verstrekt, vraagt de bank daarvoor zekerheden. Dat kan een primaire zekerheid zijn: onroerend goed als onderpand. Dit is heel veilig en de waarde ervan is prima vast te stellen. Een secundaire zekerheid is een minder hard onderpand. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om de bedrijfsvoorraad, de inventaris of openstaande vorderingen. Dit biedt minder zekerheid dan onroerend goed, omdat de waarde van een secundaire zekerheid minder goed vast te stellen is. 

Inkoop- of verkoopwaarde?

Grootbanken hebben beperkt inzicht in de occasionprijzen. Bij de financiering van de handelsvoorraad kijken zij dus niet specifiek naar de waarde van de afzonderlijke occasions. Om die reden financieren banken over het algemeen maar 30 tot 50 procent van de inkoopwaarde van je voorraad. Dat is te weinig, vinden wij. Bij Bovemij Voorraadfinanciering zijn we gespecialiseerd in de automotive branche. We kennen nauwkeurig de waarde van elke occasion en weten dat die occasions heel goed verkoopbaar zijn. Daarom financieren we tot 70% van jouw verkoopwaarde. Hierin maken we voor jouw autobedrijf het verschil en voorzien we jouw autobedrijf van de meest gunstige financiering.  

60 procent meer financiering 

Scheelt het dan echt zoveel? Ja, dat scheelt heel veel. Om je een idee te geven, presenteren we een rekenvoorbeeld. Stel dat je een auto koopt met een inkoopwaarde van € 17.500,-. Dan financiert de bank de helft, dus € 8.750,-. Bij Bovemij Voorraadfinanciering financieren we 70% van je verkoopwaarde, die bijvoorbeeld € 20.000,- bedraagt. Dan kom je dus uit op een financiering van € 14.000,- en daarmee wordt 60% meer gefinancierd dan bij de bank. 

Inzicht in de waarde van auto’s  

De vraag is natuurlijk: waarom accepteren wij die occasions wel als zekerheid en de banken niet? Het antwoord is simpel: omdat wij dankzij onze databronnen volledig inzicht hebben in de waarde van auto’s. Banken beschikken niet over deze data en maken bijvoorbeeld geen verschil tussen de financiering van een bedrijf in schade-auto’s en een bedrijf in exclusieve occasions. Banken hebben gewoonweg de systemen niet om dat soort verschillen te verwerken.   

Het waarderen van de voorraad vindt elke twee weken automatisch plaats. Jij levert elke 14 dagen een lijst met jouw occasions aan en deze lijst wordt geïndexeerd. Vervolgens heb je direct een duidelijk overzicht van hoeveel wij willen financieren. Al die gegevens maken we eenvoudig zichtbaar in een unieke portal, waarin we het complete plaatje tonen. Dit kunnen we alleen doen door de combinatie van data, de asset based financiering en onze sterke focus op de sector.  

Sneller groeien, meer omzet, meer winst 

We zien dat veel ondernemers het idee hebben 'vast te zitten’ aan de bank die ook hun onroerend goed financiert. Dit blijkt echter in de praktijk meestal geen probleem te zijn. Je kunt dus gewoon je huidige hypotheek behouden en via Bovemij Voorraadfinanciering een goede financiering voor je handelsvoorraad regelen. Dus wil jij met jouw autobedrijf sneller groeien, meer omzet en meer winst maken? Plan een kennismakingsgesprek in en ontdek meer over de voordelen van Bovemij Voorraadfinanciering voor jouw bedrijf. 

Aanbevolen artikelen

Ziekteverzuim: Voorkomen én goed voorbereiden
Maak jouw autobedrijf klaar voor overname met voorraadfinanciering!
Zonnepanelen plaatsen? Hier moet je aan denken

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.