Weet jij wat je moet doen bij ziekteverzuim?

Als werkgever doe je wat je kunt om ziekteverzuim bij je werknemers te voorkomen. Je zorgt bijvoorbeeld voor een gezonde en veilige werkplek en probeert de signalen van ziekteverzuim in een vroeg stadium te herkennen. Toch kunnen je werknemers ziek worden. Soms heel even, maar soms ook voor langere tijd. Weet jij wat je in welke fase van het ziekteverzuim moet doen? We leggen je het hieronder uit.

Handel snel

Meldt een medewerker zich ziek? Geef die ziekmelding dan altijd zo snel mogelijk door aan de arbodienst. Ook al lijkt het erop dat het om een korte verzuimduur gaat. De praktijk leert dat kort verzuim regelmatig onverwachts toch langer verzuim wordt, en dan ben je te laat met melden. Sowieso hoor je een ziekmelding altijd binnen een week te melden.

5 tips om ziekteverzuim terug te dringen

Als medewerkers ziek zijn, is dat geen pretje. Voor hen niet, maar ook niet voor jou als werkgever. Gemiddeld kost een zieke werknemer je namelijk 250 euro per dag. Ziekteverzuim terugdringen is daarom heel waardevol. Wij helpen je op weg met deze 5 tips.

Voorkom hoge kosten

Of het nu om kort of lang verzuim gaat: een zieke medewerker kost geld. Hoe langer het ziekteverzuim duurt, hoe meer. Je moet namelijk zijn of haar loon doorbetalen én hebt een vervanger nodig. Dat kan behoorlijk in de papieren lopen. Met de Ziekteverzuimverzekering voorkom je hoge kosten.

Lees hier meer

Aanbevolen artikelen

Hoe zit het ook alweer met de groene kaart?
Onze klanten beoordelen Bovemij Voorraadfinanciering met een 8,7. Wanneer ga jij er mee aan de slag?
Voor de ondernemer die goed voor zijn personeel wil zorgen

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.