Verzeker je tegen verzuim

Je kunt er alles aan doen om verzuim binnen je team te voorkomen. Maar helemaal vermijden, dat lukt nooit. Daarom is het goed om je erop voor te bereiden door preventieve maatregelen te nemen om het risico te beperken en door je goed te verzekeren. Dit zijn de belangrijkste.  

Collectieve ziektekostenverzekeringen

Ben je aangesloten bij BOVAG? Dan kun je gebruikmaken van de BOVAG-zorgpolis. Deze collectieve zorgverzekering is ondergebracht bij Zilveren Kruis, OHRA en De Friesland. De zorgpolis geeft je ook gratis toegang tot een branchespecifieke dekking, met korting op de aanvullende verzekeringen, extra vergoeding voor fysio en een preventieve gratis gezondheidscheck.  

Ziekteverzuimverzekering bij Bovemij

Met de Ziekteverzuimverzekering dek je de kosten van loondoorbetaling van maximaal twee jaar voor elke zieke medewerker. Onze ziekteverzuimverzekering is perfect afgestemd op de branche, sluit naadloos aan op de cao, inclusief de ruime overlijdensuitkering die je moet betalen aan de nabestaande(n) als jouw arbeidsongeschikte werknemer overlijdt. In combinatie met onze arbodienstverlening beperken we niet alleen de financiële risico’s, maar wordt je ook geholpen bij het voorkomen en terugdringen van verzuim.  

Arbodienstverlening

Wist je dat je als werkgever altijd verplicht bent om je voor de verzuimbegeleiding bij te laten staan door een gecertificeerde arbodienst? Dat geldt voor iedereen met personeel in dienst, zelfs als je maar 1 medewerker in loondienst hebt met een 0-urencontract. Wij hebben een jarenlange samenwerking met een arbodienst die kennis heeft van de branche en jou en jouw medewerker(s) ondersteunt bij de verzuimbegeleiding en duurzame re-integratie van jouw medewerker. Uiteraard volgens de verplichtingen uit de Wet verbetering poortwachter, die stelt dat werkgever en werknemer samen verantwoordelijk zijn voor de re-integratie van een zieke werknemer. Zo weet u zeker dat u voldoet aan de wettelijke verplichtingen van de Arbowet! 

Tip: dossier op orde

Het UWV eist een volledig re-integratiedossier als je werknemer na twee jaar ziekte een WIA uitkering moet aanvragen. Zorg dus dat dit op orde is! In het dossier staan onder andere de probleemanalyse van de bedrijfsarts en de afspraken die jij en je medewerker zwart op wit hebben gemaakt. Let op: in het re-integratiedossier mag je geen medische gegevens vastleggen. En heb je geen dossier? Dan loop je risico op een loonsanctie, wat inhoudt dat je langer loon moet doorbetalen aan je zieke werknemer.

Wat moet je nog meer weten als een werknemer uitvalt?

Wanneer een medewerker uitvalt, moet én kun je als werkgever veel regelen. Zorg er in elk geval voor dat je de Wet verbetering poortwachter kent. En moet je aan zoveel dingen denken dat je door de bomen het bos niet meer ziet? Onze partner OOMT heeft overzichtelijk op een rij gezet welke stappen je als werkgever moet nemen bij uitval van een medewerker.

No-riskpolis bij UWV

Let op, dit is geen verzekering. Maar de polis biedt jou als werkgever wel zekerheid. Want de no-riskpolis is een stimulans om mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen. De kosten voor het verzuim van deze mensen zijn dan namelijk niet voor jouw rekening. Lees er hier meer over.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering bij Bovemij

Als zelfstandig ondernemer ben je extra kwetsbaar, omdat er wettelijk niets is geregeld bij ziekte of arbeidsongeschiktheid. Verzeker jezelf dus goed met een Arbeidsongeschiktheidsverzekering. Wat er precies is gedekt, verschilt per verzekering – er zijn namelijk meerdere soorten. Maar een ding is zeker: je krijgt financiële zekerheid bij uitval én hulp om weer aan de slag te gaan.

 

Voorkom hoge kosten
Of het nu om kort of lang verzuim gaat: een zieke medewerker kost geld. Hoe langer het ziekteverzuim duurt, hoe meer. Je moet namelijk zijn of haar loon doorbetalen én hebt een vervanger nodig. Dat kan behoorlijk in de papieren lopen. Met de Ziekteverzuimverzekering voorkom je hoge kosten.  

Lees hier meer

Aanbevolen artikelen

Bovemij start samenwerking met Openclaims voor naadloze schadeafhandeling
Ben jij beschermd tegen hagelschade?
Bescherm je voertuigen tegen onderdelendiefstal met deze tips!

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.