Stel jij deze vraag aan een hersteller of poetser of inbouwspecialist?  

Een torenhoge rekening omdat het herstelbedrijf waarmee je samenwerkt niet goed verzekerd is. Van het idee alleen krijg je waarschijnlijk al buikpijn. Om zo’n horrorscenario te voorkomen, is er volgens Frank Smit, accountmanager bij Bovemij, een belangrijke vraag die iedere autodealer móet stellen. Alleen wordt die nog wel eens vergeten.  

Er is geen autodealer die ál het werk aan zijn handelsauto’s zelf doet. Misschien heb je een vast adres waar je je wagens laat poetsen, hop je van de ene naar de andere inbouwspecialist of zweer je bij een bepaalde schadehersteller. “Wil je het op safe spelen als zulke partijen met jouw auto’s aan de slag gaan? Check dan van tevoren hoe zij schade aan hun klantenauto’s verzekerd hebben. Vraag na of ze een dekking hebben op basis van aansprakelijkheid of op basis van volledig casco”, adviseert Frank Smit.  

Handen vol geld  

Uit ervaring weet de accountmanager dat veel autodealers dit niet navragen. “Komt het puntje bij paaltje en is er schade, dan kun je tot een vervelende ontdekking komen. Want is zo’n partij niet volledig casco verzekerd voor zijn klantenauto’s én niet aansprakelijk voor het ontstaan van de schade, dan kan jou dat veel geld kosten.” Verhalen van autobedrijven die hierdoor een torenhoge rekening kregen, heeft Frank genoeg. “Zo was er een dealer die een bijna nieuwe Porsche Panamera naar een autopoetser bracht zodat hij blinkend schoon de showroom in kon. Bij de poetser brak brand uit zonder dat deze voor de oorzaak aansprakelijk gesteld kon worden. Je raadt het al: de auto was hierdoor niet verzekerd onder de garageverzekering van de poetser. Heel zuur.”  

Op en top verzekerd  

Naast checken of de partij waarmee je samenwerkt goed verzekerd is, heeft Frank nog een andere tip: de Casco allroundverzekering van Bovemij. “Dit is een handelsvoorraadverzekering voor autobedrijven waaronder automatisch ook de dekking voor onder andere uitleenauto’s en demo’s valt. Je kunt deze afsluiten naast de verplichte WA-verzekering voor motorrijtuigen. Eigen auto’s tot een leeftijd van twintig jaar zijn hiermee gedekt bij brand en diefstal. En auto’s tot zeven of tot tien jaar zijn allrisk verzekerd”, legt Frank uit. “Eén van de voordelen van deze verzekering is dat wij de schade ook vergoeden als deze op een andere locatie dan het eigen bedrijfsterrein plaatsvindt. Bijvoorbeeld als je handelsauto wordt gepoetst en de verzekering van het bedrijf waarmee je samenwerkt bij schade niet thuis blijkt te geven.” 

Tussen wal en schip  

Dat de Casco allroundverzekering niet locatie gebonden is, is volgens Frank een groot pluspunt. “Er zijn verzekeraars die auto’s alleen verzekeren als ze bij jouw bedrijf staan. Je kunt dan tussen wal en schip vallen. De schade wordt niet betaald door je eigen verzekeraar én niet door de verzekeraar van bijvoorbeeld de schadehersteller die je hebt ingehuurd. Stal je wegens ruimtegebrek tijdelijk of structureel handelsvoorraad op een ander adres? Dan willen we dat natuurlijk wel even weten.” Nog een voordeel van de verzekering is de brede dekking. “Neem bijvoorbeeld de dekking voor het vervangen van sleutels. Ideaal, want als bij inbraak alleen de kluis met autosleutels wordt meegenomen, ben je ook verzekerd voor de kosten van het vervangen van de sleutels.” 

Geen netto maar bruto uitkering 

Voor autodealers met twee rechterhanden heeft de verzekering nóg een pluspunt: “We hebben aardig wat klanten die schade helemaal of deels zelf kunnen repareren of een schadeherstelafdeling hebben. De meeste verzekeraars betalen schade netto uit, wij bruto. Bij ons mag je dus geld verdienen aan het zelf repareren van schade. Zo dragen we bij aan het rendement van onze klanten.”  

Benieuwd of de Casco allroundverzekering bij jou past? Neem contact met ons op. We denken graag met je mee.

Aanbevolen artikelen

Bovemij start samenwerking met Openclaims voor naadloze schadeafhandeling
Ben jij beschermd tegen hagelschade?
Bescherm je voertuigen tegen onderdelendiefstal met deze tips!

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.