SCIOS Scope 10-certificaat een paar jaar op zak? Check wanneer hij verloopt!

Heb je een verzekering met branddekking bij Bovemij? Zorg er dan voor dat je een SCIOS Scope 10-certificaat hebt, want dan ben je verzekerd als je een brand hebt die in direct verband staat met de meterkast. Heb je hem een paar jaar geleden behaald? Check dan of hij na drie jaar of vijf jaar verloopt. Want misschien ben je snel toe aan een nieuwe keuring.

De SCIOS Scope 10 is een keuringsmethode die je elektrische installaties en apparaten onder de loep neemt. Inclusief hun omgeving en de manier waarop ze worden gebruikt. Let bij het checken van de termijn wel op, want sommige installateurs noemen er geen en hanteren de frequentie van de verzekeraar. Die van Bovemij is drie jaar, tenzij het rapport een andere termijn opgeeft. Zorg er trouwens voor dat de inspecteur werkt bij een gecertificeerd bedrijf, anders telt de keuring niet. Een overzicht van gecertificeerde bedrijven vind je hier.

Meten is weten

Een SCIOS Scope 10-inspecteur doet onder meer visuele inspecties en metingen. En hij of zij maakt infraroodopnamen van de schakel- en verdeelkasten. Is alles in orde? Dan kun je weer een paar jaar vooruit. Zijn er toch nog gebreken? Onderneem dan actie. Hoeveel tijd je daarvoor hebt, hangt af van de situatie en staat omschreven in het keuringsrapport.

Urgente gebreken dient de inspecteur, die de controle uitvoert, direct te verhelpen. Voor andere gebreken heb je drie maanden de tijd. Is alles vervolgens in orde? Dan ondertekent de monteur de herstelverklaring en voldoe je aan de polisvoorwaarden.

Andere Scope

Wist je trouwens dat je zonnestroominstallaties niet onder de SCIOS Scope 10-keuring vallen? Hiervoor geldt namelijk de SCIOS Scope 12. Ook deze moet worden uitgevoerd door een gecertificeerde instantie. Lees er hier meer over!

Meer weten?

Heb je nog een vraag over de SCIOS Scope 10? Neem dan contact op met je accountmanager. Of stuur een mailtje naar zakelijk@bovemij.nl. We helpen je graag!

Aanbevolen artikelen

Het gevaar van Li-ion accu's en de wetgeving die je moet kennen
5 tips om de duurzame inzetbaarheid van jouw medewerkers te bevorderen
Zorg dat je SCIOS Scope 10-certificaat op orde is!

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.