Noodweer Italië, Slovenië en Oostenrijk: bericht van onze alarmcentrale

Onderstaand bericht ontvingen wij van onze alarmcentrale VHD en brengen wij graag bij je onder de aandacht. Zodra wij een update ontvangen, zullen wij onderstaand bericht aanvullen. 

Als gevolg van het extreme noodweer in Noord-Italië blijft het aantal meldingen van schade aan auto's, caravans en campers bij de verschillende alarmcentrales zeer hoog. Er zijn ook meldingen vanuit Slovenië en Oostenrijk. Momenteel hebben wij een enkele melding ontvangen met licht lichamelijk letsel. Het lijkt er dus op dat het gelukkig vooral (forse) materiële schade betreft. Uit de gesprekken met getroffenen blijkt wel dat mensen in grote angst hebben gezeten gedurende het noodweer. 

Onze lokale partners melden dat er sprake is van een regionale catastrofale situatie waarbij duizenden voertuigen afgesleept moeten worden. Het zwaarst getroffen gebied is: 

  • Lombardije (Milano, Monza Brianza, Varese, Lecco, Pavia, Lodi)

  • Veneto (Vicenza, Verona, Padova, Rovigo)

  • Emilia Romagna (Ferarra, Ravenna)

Ook verschillende voertuigen van hulpdiensten, vervangend vervoerbedrijven en taxi's zijn onbruikbaar geworden door het noodweer. Nieuwe meldingen worden op dit moment door de lokale hulpdiensten niet meer uitgevoerd. Zodra er weer capaciteit beschikbaar is wordt de uitvoering van de hulpverlening weer opgestart. 

Lokale garagebedrijven zijn niet meer in staat herstelwerkzaamheden te verrichten. Reserveonderdelen zijn in de wijde omgeving niet meer verkrijgbaar. 

Glasherstelbedrijven hebben ons gemeld dat zij geen nieuwe meldingen voor ruitherstel- of vervanging meer aan te nemen vanwege gebrek aan capaciteit. 

Momenteel is er overleg gaande om de benodigde vervolgacties af te stemmen met onze netwerkpartners. Deze acties zijn gericht op het terughalen van zowel mensen als de voertuigen en de bagage. Zodra hier meer over bekend is laten wij dit uiteraard weten. 

Wij richten ons er nu op getroffen mensen zo goed mogelijk bij te staan. Dit komt neer op het doen van een goede registratie en het voorkomen van schrijnende gevallen. Het doel is om in ieder geval niemand op straat te laten slapen en dat is al moeilijk genoeg gezien hotelaccommodaties in de wijde omgeving schaars zijn. 

Vervolgens richten wij ons op het ondersteunen bij het terug naar Nederland komen voor die mensen wiens voertuig niet langer rijdbaar is. 

De laatste fase betreft het repatriëren van de niet-rijdbare voertuigen, caravans en bagage. Zodra hier meer over te melden is dan hoort u dat van ons. Veel berijders zullen te maken krijgen met een langere periode waarover zij niet kunnen beschikken over hun voertuig. 

Het gevaar van Li-ion accu's en de wetgeving die je moet kennen
5 tips om de duurzame inzetbaarheid van jouw medewerkers te bevorderen
Zorg dat je SCIOS Scope 10-certificaat op orde is!

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.