Hoe voorkom je stormschade?

Storm kan onverwachte schades met zich meebrengen. Het is vooraf lastig te bepalen welke schade op kan treden. Toch kun je je hierop voorbereiden. We geven je graag enkele tips.

Verplaats je producten van buiten naar binnen

Het is verstandig om zoveel mogelijk binnen te zetten. Losse producten zoals afvalbakken en vlaggen, maar als het kan ook auto’s, caravans en campers. Die laatste twee producten bevatten veel aluminium. Dat beschadigt snel en kost veel geld om te herstellen.

Controleer je dak(en)

Ziet het dak er nog goed uit? Zijn er nergens gaten in de bedekking? En hoe zit het met de waterafvoer? Dat kun je maar beter vooraf checken. Tijdens een storm valt vaak de nodige regen. Die regen moet wel ergens naartoe kunnen – en niet je bedrijfspand in.

Maak je terrein stormklaar

Kun je niet alles binnen zetten? Maak de kans op schade dan zo klein mogelijk door het bedrijfsterrein stormklaar te maken. Haal losse en dode boomtakken weg, zorg dat je zonneluifel is opgerold of ingeklapt en veranker losse spullen die niet meer binnen passen. Plaats auto’s of andere voertuigen zo ver mogelijk weg van bomen.

Check antennes en zonnepanelen

Vergeet vooral niet om (dure) apparatuur na te kijken. Zitten de zonnepanelen nog goed bevestigd? En kan de schotelantenne ook geen kant op? Het is niet alleen prijzig om de apparatuur zelf te vervangen, ze kunnen ook flinke schade aanrichten.

Verzeker jezelf goed

Je kunt de kans op schade zo klein mogelijk maken, maar een risico blijft altijd bestaan. Zorg daarom dat je goed verzekerd bent. Met de Brandverzekering Bedrijfsgebouw ben je verzekerd bij stormschade. Wordt je bedrijf getroffen door een storm, dan is de financiële schade in ieder geval gedekt.

Lees hier meer over de Brandverzekering Bedrijfsgebouw of vraag meteen een vrijblijvende offerte aan. Meer weten over deze verzekering? Laat je informeren door je accountmanager.

Bekijk alle preventietips

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.