Bereid je voor op de verplichte SERMI-certificaat aanvraag

Monteurs die werken aan componenten of software die met voertuigbeveiliging te maken hebben, moeten vanaf 1 april 2024 SERMI-gecertificeerd zijn. Waar je voorheen bij meerdere autofabrikanten aan kon kloppen voor het verkrijgen van informatie, is dit vanaf begin april alleen nog mogelijk wanneer je in bezit bent van een SERMI-certificaat. Dit certificaat is binnenkort aan te vragen via de website van Kiwa.   

Polisblad downloaden 

Om een SERMI-certificaat te ontvangen, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Een daarvan is dat je moet kunnen aantonen dat je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) hebt. Dat kan door het tonen van het polisblad. Heb je een AVB afgesloten bij Bovemij, dan kun je deze eenvoudig downloaden via mijnOndernemersportaal onder de kop ‘verzekeren’. Vervolgens ga je naar ‘mijn bedrijf’ en klik je op ‘documenten’.  

Tip: pak je prolongatiepolis (en geen wijziging). De AVB vind je op de eerste pagina van je polis na het voorblad en maak een print screen om te voorkomen dat je de hele polis door moet sturen. Door het polisblad alvast te downloaden en op te slaan, ben je voorbereid op het moment dat het SERMI-certificaat aangevraagd kan worden.  

Aanbevolen artikelen

Bovemij start samenwerking met Openclaims voor naadloze schadeafhandeling
Ben jij beschermd tegen hagelschade?
Bescherm je voertuigen tegen onderdelendiefstal met deze tips!

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.