6 tips om onderdelendiefstal te voorkomen

Al jaren achter elkaar bezoeken criminelen wekelijks wel ergens in Nederland een bedrijfsterrein van een autobedrijf en slaan ze toe. Ze zijn vaak goed voorbereid en weten daardoor uit het zicht te blijven van de aanwezige camera’s en/of andere beveiligingssystemen. En ook de aanwezige verlichting wordt afgedekt of vernield.

Wij geven je 6 tips om onderdelendiefstal te voorkomen

 1. Plaats zoveel als mogelijk de auto's binnen het bedrijfspand.
 2. Houd je terreinen in de gaten.
  Criminelen bereiden zich op hun taak voor door vooraf de terreinen te bezoeken. Zie je verdachte personen? Maak dan direct melding bij de politie. Controleer elke dag bij het sluiten van je pand, de buitenverlichting en het gehele hekwerk.
 3. Verwijder obstakels langs jouw hekwerk.
  Criminelen maken dankbaar gebruik van bijvoorbeeld vuil- en papiercontainers als overstapplaats bij overklimmen.
 4. Zorg voor extra nachtsurveillance.
  Laat een beveiligingsbedrijf meerdere malen per nacht op wisselende tijden het buitenterrein controleren. Controleer niet alleen de voertuigen, maar ook het hekwerk en de poort(en). Alleen langsrijden is onvoldoende.
 5. Schakel het alarm nooit definitief uit, ook al gaat het regelmatig af.
  Criminelen maken bewust nodeloze meldingen met de wetenschap dat het systeem wordt uitgezet en zij daarna ongestoord hun slag kunnen slaan.
 6. Haal je auto's van de transportmodus.
  Dan worden de alarmsystemen in werking gesteld wat de drempel voor criminelen een stuk hoger maakt.

Installeer een intelligent actief camerasysteem

Heb je nog geen actief beveiligingssysteem op je buitenterrein? Dan is een tijdelijk camerasysteem ook een goede optie om snel in te zetten. Specialisten op het gebied van actieve camerabewaking zijn bijvoorbeeld:

Algemene voorwaarden Intelligent camerasysteem

Een intelligent actief camerasysteem op het buitenterrein moet voldoen aan de volgende voorwaarden:

 1. Alle voertuigen staan binnen de projectie van intelligente thermische camera’s. Tevens rekening houden met de ‘dode’ hoek van de camera’s.

 2. Alle camera’s zijn 24/7 beveiligd tegen sabotage (wegdraaien, maskeren en/of het doorknippen/loshalen van de (Coax/data) kabels). Een sabotage (Video loss) geeft direct een doormelding naar de PAC (Particuliere Alarm Centrale).

 3. Daar waar nodig wordt het systeem uitgebreid met standaard bullet, dome of PTZ camera’s ter voorkoming van blind-spots. De PAC heeft dan een totaalbeeld van het buitenterrein voor een directe opvolging na een geverifieerde melding.

De offerte(s) incl. projectietekening zien wij graag ter beoordeling tegemoet, voordat tot installeren wordt overgegaan.

Meer weten?

Neem dan contact op met de afdeling Operationeel Risicomanagement, via e-mailadres preventie@bovemij.nl of stel hier je vraag

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

2
3
4
Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.