Alternative

Zit jouw geld vast in je voorraad? Bovemij Voorraadfinanciering biedt uitkomst!

Heb jij meer werkkapitaal nodig? Wil jij ook meer auto’s kunnen inkopen en direct kunnen inspelen op kansen? Sluit dan nu een Bovemij Voorraadfinanciering af. Dan beschik je snel over voldoende financiële middelen, die bovendien meegroeien met jouw voorraad. Flexibel, makkelijk en snel: dat is Bovemij Voorraadfinanciering.

 • Flexibel - De financiering groeit makkelijk mee met de voorraad
 • Makkelijk - In een paar stappen geregeld
 • Snel - Het geld staat binnen 2 werkdagen op jouw rekening

Vraag nu een kennismakingsgesprek aan

Hoe werkt het?

Om Bovemij Voorraadfinanciering te kunnen afsluiten, moet je aan onderstaande criteria voldoen. Is dat allemaal in orde, dan kan je een financiering afsluiten tot maximaal 90% van de waarde van je handelsvoorraad. De hoogte van de financiering wordt bepaald door de actuele marktwaarde van je voorraad. Jouw handelsvoorraad is het onderpand voor de financiering.

 • Jouw bedrijf is winstgevend en actief in de handel van auto’s.

 • Jouw bedrijf is ingeschreven bij de KvK en gevestigd in Nederland.

 • Jouw bedrijf heeft minimaal 15% eigen vermogen.

 • Jouw bedrijf is eigenaar van de handelsvoorraad.

 • Alle gefinancierde auto’s staan in de RDW voorraad of op jouw eigen bedrijfsterrein.


Wil je daarnaast jouw leasevloot laten groeien? Bekijk dan hier de mogelijkheden die Bovemij Leasebevoorschotting jou biedt.

John van der Veen - Van der Veen Autogroep
Succesverhaal John van der Veen

Een jaar geleden stond John van der Veen voor een flinke uitdaging: hoe kan hij zijn autobedrijf laten groeien, als banken niet in de rij staan om die groei te financieren? John vertelt waarom hij voor Bovemij Voorraadfinanciering en Leasebevoorschotting heeft gekozen en wat het hem heeft gebracht.

Wat zijn de kosten?

De kosten van de financiering zijn opgebouwd uit drie elementen:

 1. Rente. Bovemij Voorraadfinanciering werkt met een variabele rente, die is gebaseerd op de Euribor-rente plus een opslag. Deze opslag is maatwerk en afhankelijk van de hoogte van de financiering, courantheid van de voorraad en financiële sterkte van het bedrijf.

 2. Bereidstellingprovisie. Dit is een vast percentage van 1% over het ongebruikte gedeelte van de voorraadfinanciering.

 3. Beheervergoeding. Dit is een maandelijks bedrag om alle kosten te dekken die gemaakt worden. Denk hierbij aan import-, export-, registratie-, taxatie- en licentiekosten.

Veelgestelde vragen

Worden er aanvullende zekerheden gevraagd?

De financiering is afgestemd op het bedrijf, maar de betrokkenheid van de ondernemer is heel belangrijk. Standaard wordt daarom een borgtocht gevraagd van de ondernemer. Deze borgtocht is vooral bedoeld als vangnet voor het geval dat de opgave van de voorraad onjuist is gebleken.

Worden er controles gedaan op de voorraad?

Ja, bij aanvang vindt een opstartaudit plaats met controles op de facturen, contante betalingen en de verzekering. Daarna vinden er steekproeven plaats om de voorraadlijst te controleren.

Kan ik mijn voorraadauto's nog steeds overschrijven via de RDW?

Ja, want je handel moet goed kunnen doorgaan. Wel vinden er uiteraard voorraadcontroles plaats.

Wat kost voorraadfinanciering?

De kosten van de financiering zijn opgebouwd uit drie elementen:

1.     Rente. Bovemij Voorraadfinanciering werkt met een variabele rente, die is gebaseerd op de Euribor-rente plus een opslag. Deze opslag is maatwerk en afhankelijk van de hoogte van de financiering, courantheid van de voorraad en financiële sterkte van het bedrijf.

2.     Bereidstellingprovisie. Dit is een vast percentage van 1% over het ongebruikte gedeelte van de voorraadfinanciering.

3. Beheervergoeding. Dit is een maandelijks bedrag om alle kosten te dekken die gemaakt worden. Denk hierbij aan import-, export-, registratie-, taxatie- en licentiekosten.

Hoeveel financiering kan ik krijgen?

De maximale financiering wordt bepaald op basis van de verkoopwaarde van je handelsvoorraad. Gemiddeld kun je ongeveer 70% van deze verkoopwaarde financieren.

Kunnen auto's die nog in het buitenland staan en/of onderweg zijn naar Nederland ook al meegenomen worden in de financiering?

Nee. Alleen voertuigen die al in Nederland op het terrein van het bedrijf staan, komen in aanmerking voor financiering.

Wanneer kan ik de factuur verwachten?

Elke 10e van de maand zetten we een rentenota klaar in onze portal. Deze factuur dient binnen 7 werkdagen betaald te worden.

Hoe moet ik mijn voorraadlijst aanleveren?

Jouw voorraadlijst lever je minimaal eenmaal per twee weken aan via een Excel-lijst, die je eenvoudig kunt uploaden in onze portal. Deze lijst bestaat uit alle auto's die in eigendom van het bedrijf zijn en bij het bedrijf staan.

Zodra je de lijst hebt geüpload, wordt de voorraad automatisch getaxeerd en verwerkt. Blijkt hieruit dat je meer financieringsruimte hebt, dan is die binnen een paar uur beschikbaar voor opnamen.

Wat is de contractsduur?
Die wordt in overleg bepaald. In de praktijk is dit vaak 12 of 24 maanden.
Hoe lang duurt het voor het geld op mijn rekening staat?

Het geld staat binnen twee werkdagen op jouw rekening. Op werkdagen meestal zelfs al binnen een paar uur.

Hoe werkt Bovemij Voorraadfinanciering in combinatie met een andere financiering?

Bij Bovemij Voorraadfinanciering wordt gebruikgemaakt van een eersterangs pandrecht op de voorraad.

Heb je nog een ander krediet of andere lening lopen? Dan is er vaak pandrecht gegeven op de voorraad. Dit moet dan aangepast worden zodat wij het eersterangs pandrecht hebben.

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om Bovemij Voorraadfinanciering te kunnen afsluiten?

De te financieren voertuigen moeten bestemd zijn voor de verkoop en mogen op het Nederlandse wegennet rijden. Voor importauto's hoeft nog geen kenteken aanwezig te zijn, zolang deze aanvraag maar wel al uitstaat bij de RDW.

Exclusieve auto’s kunnen tot maximaal € 100.000,- gefinancierd worden. Voertuigen die langer dan 1 jaar op voorraad staan, worden uitgesloten. Net als motoren, vrachtwagens en speciale voertuigen.

Ik heb interesse!

Altijd de beschikking over voldoende liquide middelen en realtime inzicht om snel zaken te kunnen doen. Bijvoorbeeld om je importperiode te overbruggen. Enthousiast geworden? Vraag dan vandaag nog een kennismakingsgesprek met ons aan. Dat kan heel makkelijk via ons contactformulier 'Bovemij voorraadfinanciering'. Of neem direct contact op met je accountmanager van Bovemij.

Vraag nu een kennismakingsgesprek aan

Of stel je vraag via...
Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's

Roy
Accountmedewerker