Nieuw Platform Samen Digitaal Veilig: maak het online criminelen moeilijk

Plotseling geen toegang meer tot jouw klantgegevens of een geïnfecteerde mail naar al je relaties: het kan ook jou zomaar overkomen. Online criminaliteit, zoals hacking of phishing, is een steeds grotere zorg, ook voor ondernemers in de mobiliteit. Toch nemen maar weinig ondernemers voorzorgsmaatregelen om digitale criminaliteit te voorkomen. Het nieuwe platform Samen Digitaal Veilig helpt je en je medewerkers om jouw organisatie digitaal veiliger te maken. 

De 3 grootste misvattingen over online criminaliteit op een rijtje:

 1. "Zoiets gebeurt alleen bij grote bedrijven": Steeds vaker ontvangt BOVAG berichten van ondernemers die bijvoorbeeld gehackt zijn. En dat zijn lang niet altijd hele grote bedrijven. Bekijk hier het verhaal van het lokale autoverhuurbedrijf: Van Dusschoten & Van Ginkel.  

 2. "Ik heb mijn ICT op orde": Uw leverancier maakt een back-up, maar is dat ook zo en hoe vaak gebeurt dat? Als u wekelijks een back-up maakt en er zou iets gebeuren dan bent u heel veel tijd en informatie kwijt en duurt het langer voordat u weer aan het werk kunt. 

 3. "Mijn medewerkers weten waar ze op moeten letten": U kunt uw systemen nog zo goed beschermd hebben, u bent ook afhankelijk van de alertheid van uw medewerkers. In haast wordt toch op een verkeerde link geklikt. 

Gratis hulp bij digitale weerbaarheid

Het Platform Samen Digitaal Veilig helpt ondernemers om zich beter te beschermen tegen online criminaliteit. En het neemt je werk uit handen. Bijvoorbeeld met de korte, praktische instructiefilmpjes die je medewerkers leren waar ze op moeten letten. Meer weten? Ga direct naar samendigitaalveilig.nl/mobiliteit om je aan te melden of kijk op mijn.bovag.nl/samendigitaalveilig voor meer informatie.  

Dit is een bewerkte versie van een artikel dat eerder in de BOVAGKrant verscheen.

Digitaal Veilig Pakket

Slimme scans, een cyberverzekering én een Cyber Incident Manager: dat is het Digitaal Veilig Pakket van Bovemij. Met het Digitaal Veilig Pakket krijg je bij een cyberincident 24/7 hulp van een Cyber Incident Manager, wordt inzichtelijk gemaakt wat de oorzaak is, krijg je hulp bij het oplossen van het incident én ben je verzekerd tegen veel van je eigen kosten maar ook de aansprakelijkheid richting je klanten of leveranciers. Inclusief eventuele juridische hulp.

Lees meer over het Digitaal Veilig Pakket

Meer weten over cybercrime?

Bekijk dan onze speciale pagina over cybercrime. Hier vind je allerlei artikelen over cybercrime en delen we ervaringen van ondernemers in de mobiliteitsbranche.

    Aanbevolen artikelen

    Bescherm je voertuigen tegen onderdelendiefstal met deze tips!
    In deze 3 stappen je zonnepanelen volledig tegen brand verzekerd
    Je lesauto mee op vakantie: mag dat?

    Nog niet gevonden wat je zocht?

    Of stel je vraag via…

    Heb je een vraag?
    Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.