Laat je medewerkers profiteren van de BOVAG Zorgpolis!

Het is weer de tijd om de zorgpolis tegen het licht te houden. Blijven bij de huidige zorgverzekeraar of toch overstappen? Nu premies van veel zorgaanbieders stijgen en dekkingen worden verminderd is de collectieve BOVAG Zorgpolis meer dan ooit een aantrekkelijke aanbieding voor zowel werkgever als werknemer. Peter Beukers van de BOVAG Zorgpolis beantwoordt de zeven meest gestelde vragen door ondernemers over de collectieve zorgpolis van hun branchevereniging BOVAG.

Waarom zou ik mijn medewerkers informeren over de mogelijkheden van de BOVAG Zorgpolis?

Bij goed werkgeverschap hoort ook dat je je medewerkers informeert over deze mogelijkheid. Medewerkers en jijzelf kunnen door de hoge kortingen en gratis extra BOVAG voordelen serieus geld besparen. Dus minder betalen en meer dekking! Ook gezinsleden kunnen meeprofiteren van de gunstige voorwaarden van dit collectief. Hiermee bied je als werkgever echt iets extra’s en is het een mooie aanvullende secundaire arbeidsvoorwaarde. Het loont beslist om je medewerkers te informeren over de voordelen.

Hoe kan ik mijn medewerkers informeren?

Het informeren van je medewerkers is heel simpel en eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is hen te wijzen op de mogelijkheid van deelname aan het BOVAG collectief. Je verwijst hen naar www.bovagzorgpolis.nl waar ze alle informatie kunnen vinden en zorgexperts hun kunnen adviseren. Het beste is nog om je medewerkers een digitale flyer te sturen of een berichtje in een WhatsApp groep met een link en digitale flyer! Alle informatie en documentatie om je medewerkers te informeren is te vinden op www.bovagzorgpolis.nl/werkgever.

Valt er iets te kiezen?

“Binnen de BOVAG Zorgpolis kunnen medewerkers zich collectief aansluiten bij gerenommeerde zorgaanbieders zoals Zilveren Kruis, OHRA en De Friesland. Iedere zorgverzekeraar heeft zijn eigen voordelen en boven op een normale aanvullende zorgverzekering krijg je gratis extra BOVAG voordelen. Iedereen kan zelf kiezen wat het beste bij hem of haar past. Niemand die iets verplicht!  Belangrijk nog om te melden is dat wij iedereen graag helpen bij het maken van de juiste keuze. Hiervoor hebben wij een speciaal telefoonnummer 088 121 02 01 waar onze zorgexperts de BOVAG medewerkers kunnen helpen.”

Worden mijn werknemers gezonder door de BOVAG Zorgpolis?

“Het is steeds belangrijker om te kijken naar aanvullende verzekeringen om medewerkers gezonder te houden. Sommige werknemers beschikken alleen over een basisverzekering zonder aanvullende dekking. Als zij aanvullende zorg zoals fysiotherapie nodig hebben, kloppen ze in enkele gevallen bij hun werkgever aan of hij daaraan wil meebetalen. De BOVAG Zorgpolis biedt extra BOVAG dekkingen, speciaal op maat voor medewerkers die actief zijn in de mobiliteitsbranche zoals bijvoorbeeld extra fysiotherapie en een health check. Voor jou als werkgever een hele geruststelling. Je werknemer krijgt in geval van fysieke klachten namelijk meteen een goede behandeling, waarvoor je niet extra hoeft bij te dragen.”

Wat als je al verzekerd bent bij een van deze drie verzekeraars?

“Werknemers die al verzekerd zijn via OHRA, Zilveren Kruis of De Friesland maar nog geen gebruik maken van de BOVAG collectiviteitskorting kunnen hun polis omzetten via bovagzorgpolis.nl. Zij kunnen daardoor direct tientalen en soms honderden euro’s per jaar besparen. Partner en gezinsleden profiteren natuurlijk ook mee.”

Hoe zit het met acceptatievoorwaarden?

“De BOVAG Zorgpolis werkt niet mee aan ingewikkelde toegangsprocedures. Medewerkers van BOVAG leden worden gegarandeerd geaccepteerd. Uitzondering kan zijn dat bij een uitgebreide aanvullende tandartsverzekering medische waarborgen worden gevraagd. Ook de gezinsleden kunnen worden meeverzekerd. Het is dus niet zo dat alleen werknemers kunnen profiteren van de kortingen.”

Tot wanneer kun je overstappen?

“De oude verzekering opzeggen kan tot en met 31 december. Tot 1 februari 2021 kun je je aansluiten bij de BOVAG Zorgpolis. Meer info is verkrijgbaar op www.bovagzorgpolis.nl of bel ons via 088 121 02 01.”

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.