Je leerling lijdt schade tijdens een rijles. Ben je goed verzekerd?

Schade aan of van leerlingen die op je lesmotor of in je auto rijden, wordt gedekt door de Ongevallenverzekering. Maar deze keert alleen een bedrag uit dat is gerelateerd aan het percentage blijvende invaliditeit dat het slachtoffer oploopt. Wil je het écht goed regelen, sluit dan de Schadeverzekering voor in-/opzittenden af.

Leren rijden gaat met vallen en opstaan, soms zelfs letterlijk. Een leerling kan ten val komen met de lesmotor of betrokken raken bij een ongeval met de lesauto, met blijvend letsel of zelf overlijden tot gevolg. Gelukkig ben je in zo'n geval verzekerd via de Ongevallenverzekering voor in- of opzittenden van Bovemij. Als het ongeval in, op of met een verzekerd lesvoertuig is veroorzaakt, krijg jij of de leerling een vast bedrag uitgekeerd, ongeacht of de daadwerkelijke schade hoger of lager is.

Smartphone en broek beschadigd

Maar wat nou als jouw leerling een ongeval krijgt waarbij er geen sprake is van blijvende invaliditeit of overlijden, maar er wel schade is geleden? Een leerling bijvoorbeeld die zijn broek en smartphone beschadigt door een val met de motor. Zulke schade kun je niet te verhalen op de Ongevallenverzekering voor in-/opzittenden, omdat deze alleen dekking biedt voor blijvende invaliditeit en overlijden. Een vergoeding via de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering voor motorrijtuigen (WAM) kan evenmin: deze dekt alleen schade aan derden. Ook een Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zal geen soelaas bieden als blijkt dat jou geen blaam treft. Is de leerling bijvoorbeeld van de motor gevallen zonder dat jou dit valt te verwijten, dan ben je niet aansprakelijk.

Schadeverzekering voor in-/opzittenden

Hoewel je eigenlijk goed bent verzekerd met een Ongevallenverzekering, WAM en Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, blijft de leerling – maar ook jijzelf of jouw instructeur – in dit geval toch met onverzekerde schade zitten. Een dergelijke situatie kan uitmonden in een vervelende discussie, geschil of zelfs een rechtszaak. Slecht voor de relatie met je leerling en voor je reputatie. Met een Schadeverzekering voor in-/ opzittenden kan je dat voorkomen. Deze verzekering biedt namelijk niet alleen dekking voor letselschade, maar ook de materiële schade door een ongeval met een verzekerd motorrijtuig. De uitkering is – in tegenstelling tot de Ongevallenverzekering – gelijk aan de werkelijk geleden schade. Wil je het dus écht goed geregeld hebben voor je leerling en jezelf, sluit dan de Schadeverzekering voor in-/opzittenden af.

Meer weten? Neem dan contact op via 024 - 751 21 31 of binnendienst@bovemij.nl.

Dit is een bewerkte versie van een artikel dat eerder in de BOVAGkrant verscheen.

Aanbevolen artikelen

Meer weten over voorraadfinanciering? Kom naar ons Bovemij Finance Event!
Ziekteverzuim: Voorkomen én goed voorbereiden
Maak jouw autobedrijf klaar voor overname met voorraadfinanciering!

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.