Geen zorgen om ziekteverzuim

Heb je weleens nagedacht over wat je te wachten staat als een van je werknemers langdurig ziek raakt? Vooral op kleinere bedrijven heeft dat een enorme impact. Volgens de wet moet een werkgever twee jaar lang een groot deel van het loon doorbetalen. in de cao Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijf is dat zelfs bijna het volledige loon. Een goede ziekteverzuimverzekering is dus geen overbodige luxe!

Bovemij heeft een voordelige ziekteverzuimverzekering die naadloos aansluit op de mobiliteitsbranche. De polis is geheel afgestemd op de cao Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijf, maar ook voor alle overige cao's heeft Bovemij een passende oplossing. De verzekering treedt in werking na een zogeheten wachttijd, een periode waarin de medewerker onafgebroken ziek is, maar waarin de verzekering nog niet uitkeert. Wachttijd is dus een soort eigen risico. Ondernemers kunnen zelf bepalen hoeveel financieel risico ze willen lopen. De Bovemij Ziekteverzuimverzekering biedt een wachttijd vanaf twee weken.

Geen rompslomp

De ziekteverzuimverzekering van Bovemij zorgt ook indirect voor een flinke kostenbesparing, want de administratieve lasten worden door een slimme samenwerking met pensioenuitkeerder MN aanzienlijk ingeperkt. Ondernemers kunnen zo in één keer de werknemers- en salarisgegevens voor pensioen, ziekteverzuimverzekering en eventuele andere inkomensverzekeringen doorgeven.

Wat kost een zieke werknemer?

Stel, één werknemer met een bruto maandinkomen van € 2.000,- is acht maanden zien. Volgens de loonaanvulling conform de verplichtingen vanuit de cao Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijf moet de werkgever de eerste zes maanden € 2.000,- (100%) per maand betalen en twee maanden lang € 1.800,- (90%) per maand betalen. De kosten voor een onverzekerde ondernemer zijn in dit voorbeeld € 15.600,-. Daar komen bovendien indirecte kosten voor eventueel vervangend personeel of verlies van productie of dienstverlening bij.

Arbodienstverlening

In aansluiting op de ziekteverzuimverzekering kunnen ondernemers ook een contract voor arbodienstverlening afsluiten. Hiermee voldoe je meteen aan de Wet Verbetering Poortwachter. Bovemij heeft hiervoor, in samenwerking met De Arbodienst, een speciaal BOVAG Zorg- en verzuimloket. Daar is alle kennis over de mobiliteitsbranche aanwezig. Je hebt altijd één aanspreekpunt: jouw eigen casemanager!

Ontzorgen

Vooral voor kleine ondernemingen kan een langdurig zieke werknemer voor veel problemen zorgen. Niet alleen de hoge kosten, maar ook allerlei extra zorgen over bijvoorbeeld wetgeving zijn vervelend. Bovemij heeft de kennis en expertise op het gebied van ziekte en arbeidsongeschiktheid gebundeld in één loket, neemt alle zorgen uit handen en biedt onder andere wachtlijstbemiddeling, waardoor een zieke werknemer eerder weer kan beginnen met werken. Daarnaast worden ondernemer en werknemer begeleid tijdens het herstelproces. Zo kan de ondernemer zich blijven richten op de eigen onderneming.

Meer weten?

Wil je meer weten over de Bovemij Ziekteverzuimverzekering of Arbodienstverlening? Neem dan contact met op ons via telefoonnummer 070-316 06 60.

Dit is een bewerkte versie van een artikel dat eerder in de BOVAGkrant verscheen.

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.