“Dankzij voorraadfinanciering en leasebevoorschotting maak ik mijn groeiambities waar”

Een jaar geleden stond John van der Veen voor een flinke uitdaging: hoe kan hij zijn autobedrijf laten groeien, als banken niet in de rij staan om die groei te financieren? Bovemij Leasebevoorschotting en Voorraadfinanciering boden uitkomst. Inmiddels zijn we een jaar verder. Hoe gaat het nu met Van der Veen Autogroep?  

De teller van het aantal bedrijven dat valt onder Van der Veen Autogroep staat inmiddels op vijf. Naast drie autobedrijven en een private-leasemaatschappij is John drie maanden geleden gestart met autoverhuur. “Die tak van sport ontbrak nog”, vertelt John. “Een landelijke autoverhuurder benaderde mij. Ze zochten nog een verhuurbedrijf in het noorden van het land. Ik heb een goede deal gesloten: ons bedrijf levert de auto’s voor de verhuur, zij regelen de marketing en de financiën daaromheen. En dat loopt heel goed. Ik krijg niet alleen klanten uit het noorden, maar vanuit het hele land.” 

Van 60 naar 200 auto’s 

Ook voor de autoverhuur maakt John gebruik van Bovemij Voorraadfinanciering. “Ik financier daar zowel mijn bedrijfsvoorraad mee als auto’s voor de verhuur. Eerder werkte ik met een voorraad van 60 tot 80 auto’s, dankzij voorraadfinanciering heb ik er inmiddels ruim 200. Klanten hebben nu een nog grotere keus en ik kan snel inspelen op veranderingen in de markt.”   

Grote markt voor private lease 

Zijn private-leasemaatschappij bestaat nu bijna drie jaar. En ook die loopt op rolletjes. Inmiddels heeft John honderd leaseauto’s rondrijden. “Ik ben hiermee begonnen omdat ik zag hoe dealers met succes via importeurs leaseauto’s op de weg zetten. Als universeel autobedrijf lukte dat niet, want ik kreeg geen korting op auto’s. Dus dacht ik: als ik nu eens private lease met occasions ga aanbieden? En daar bleek een markt voor.”  

Johns groeiambitie stopt niet bij honderd leaseauto’s. “Ik wil de komende jaren doorgroeien naar 500 leaseauto’s. Private lease heeft echt de toekomst. Ik merk steeds vaker dat klanten wel een auto willen, maar die niet per se willen bezitten. Ze willen of kunnen niet meteen een groot bedrag voor een auto uitgeven. Of willen geen onverwachte hoge kosten voor bijvoorbeeld reparaties.” Voor zijn groeiambitie heeft John goede financieringsmogelijkheden nodig. “Met Bovemij Leasebevoorschotting moet dat lukken.” 

Van de bank af 

Binnen nu en vijf jaar draagt John zijn autobedrijven over aan zijn kinderen. “Ik wil hen een goede start geven met een gezond bedrijf. Daar hoort een betrouwbare financieringspartner bij. Ik ben nog steeds heel blij met deze financieringsoplossingen. Het contact met Bovemij verloopt prettig en ik kan goed sparren met mijn accountmanager.” John is zelfs zo tevreden dat hij andere autobedrijven naar Bovemij doorverwijst. “Collega-ondernemers vragen mij regelmatig hoe ik dit allemaal voor elkaar krijg. De beste tip die ik ze kan geven: laat die bank los en zoek een goede financieringspartner die de automotivebranche snapt, zoals Bovemij.”  

Benieuwd hoe John er een jaar geleden voorstond? Lees zijn verhaal.  
Klinkt Bovemij Voorraadfinanciering als iets voor jou? Vraag nu een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. 

Aanbevolen artikelen

Ziekteverzuim: Voorkomen én goed voorbereiden
Maak jouw autobedrijf klaar voor overname met voorraadfinanciering!
Zonnepanelen plaatsen? Hier moet je aan denken

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.