Collectieve zorgverzekering voor jouw medewerkers? Goed idee!

Als werkgever ben je zuinig op je medewerkers. In deze krappe arbeidsmarkt moet je er niet aan denken dat iemand ziek uitvalt of een andere baan gaat zoeken. Een collectieve zorgverzekering kan helpen dit te voorkomen. Pascal Zweers, specialist Zorg en Inkomen bij Bovemij, geeft je vier redenen om zo'n verzekering af te sluiten.

 1. Je werkt aan duurzame inzetbaarheid

  “Werkgevers hebben een bredere verantwoordelijkheid gekregen, die verder gaat dan alleen basisveiligheid garanderen en salaris uitbetalen. Goed werkgeverschap betekent dat je ook aandacht hebt voor de lichamelijke en mentale gezondheid van je medewerkers. En voor hun duurzame inzetbaarheid. Een collectieve verzekering is afgestemd op je branche en biedt ruime vergoedingen voor bijvoorbeeld programma’s om je gezondheid te verbeteren en veelvoorkomende behandelingen. Zoals fysiotherapie, of online psychologische hulp. Zo geef je medewerkers de kans om actief aan hun gezondheid te werken.”  

 2. Je wordt aantrekkelijker als werkgever

  “In een krappe arbeidsmarkt geven aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden nét dat zetje om voor jou te kiezen. Of bij je te blijven werken. Een collectieve zorgverzekering is een slimme aanvulling op het pakket aan arbeidsvoorwaarden. Werknemers kunnen dan via jou een zorgverzekering afsluiten en krijgen korting op aanvullende pakketten. Sommige verzekeraars die een collectieve zorgverzekering aanbieden, accepteren iedereen voor een aanvullende verzekering. Dan is leeftijd of gezondheid niet van belang.”  

 3. Je voorkomt uitval én hoge kosten

  “Iemand die ziek uitvalt, kan je flink op kosten jagen. Aandacht voor preventie is dus heel belangrijk. De aanvullende pakketten bij een collectieve zorgverzekering bieden hiervoor ruime vergoedingen. Zo krijg je een Preventief Gezondheids Onderzoek (PMO) bijna altijd volledig vergoed. Dit onderzoek neemt de lichamelijke en geestelijke gezondheid en leefgewoonten onder de loep. Daarmee krijgen je medewerkers handvatten voor hoe zij hun gezondheid kunnen verbeteren. Ook kun je gezondheidsproblemen al vroeg signaleren en gericht een behandeling starten. Of denk eens aan ondersteuning voor mantelzorgers. Zij voelen vaak veel druk thuis en op hun werk. Vanuit de aanvullende verzekering krijgen ze advies en ondersteuning. Dat verlicht de druk, waardoor iemand minder snel uitvalt.” 

 4. Je werknemers besparen geld

  “De collectiviteitskorting op de basisverzekering is verdwenen, maar medewerkers krijgen nog steeds korting op aanvullende pakketten. En je maakt het nóg aantrekkelijker door een deel van de verzekeringspremie via de werkkostenregeling (WKR) onbelast te vergoeden. Dat kan binnen de vrije ruimte, of door een deel van de premie aan te wijzen als eindheffingsloon. Zo geef je dubbele korting en verlaag je maandlasten.”  

Goed in je vel met de BOVAG Zorgpolis 

De BOVAG Zorgpolis is een collectieve zorgverzekering speciaal voor medewerkers van BOVAG-bedrijven. Volledig afgestemd op de behoeften en risico’s binnen de mobiliteitsbranche. Denk aan ruime vergoedingen voor fysiotherapie en preventieve gezondheidschecks. Ruim 42.000 medewerkers en hun gezinsleden doen al mee met de grootste collectieve zorgverzekering in de branche. Meer weten? Kijk op bovagzorgpolis.nl.  

Zorg dat jouw bedrijf gezond is en blijft met de Verzuimnavigator 

De Verzuimnavigator heeft de grootste verzameling informatie over ziekteverzuim en -preventie, specifiek voor ondernemers in de mobiliteitsbranche. Hier vind je hulp om medewerkers te begeleiden bij ziekte of om samen te werken aan een gezonde werkplek. En schaf je nu een dienst aan, dan ontvang je bovendien extra vergoedingen! 

Aanbevolen artikelen

Bescherm je voertuigen tegen onderdelendiefstal met deze tips!
In deze 3 stappen je zonnepanelen volledig tegen brand verzekerd
Je lesauto mee op vakantie: mag dat?

  Nog niet gevonden wat je zocht?

  Of stel je vraag via…

  Heb je een vraag?
  Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.