Check op tijd je SCIOS Scope 10-certificaat!

Heb je een verzekering mét branddekking bij Bovemij? Bekijk dan even of jouw SCIOS Scope 10-certificaat goed geregeld is. Ontbreekt deze of is die verlopen? Dan is er actie nodig: je bent mogelijk niet meer verzekerd. 

Het is verplicht bij Bovemij: de SCIOS Scope 10-keuring. Tijdens deze inspectie worden jouw elektrische installaties en apparaten gecontroleerd op brandveiligheid. Inclusief de ruimte waarin ze staan én de manier waarop ze gebruikt worden. De verplichting is er niet om je plagen, maar omdat we zien dat veel bedrijven een brand niet overleven. Zonder geldig SCIOS Scope 10-certificaat ben je helaas niet verzekerd bij een brand die terug te leiden is naar een elektrische installatie of apparaat. 

Check, check, dubbelcheck 

Heb je een Scope 10-certificaat? Fijn! Check gelijk even tot wanneer deze geldig is. Bij Bovemij is het certificaat namelijk drie óf vijf jaar goed. Deze informatie vind je op je certificaat zelf. Na die periode moet er weer een inspecteur over de vloer komen. Zorg dat die wel van een gecertificeerd bedrijf is, anders telt de inspectie – en dus het certificaat – niet. SCIOS heeft een lijst met betrouwbare, gecertificeerde bedrijven. Die vind je hier.  

Wat komt de inspecteur doen? 

Een gecertificeerde SCIOS Scope 10-inspectie bestaat uit een uitgebreide visuele beoordeling van je elektrische installaties. Daarnaast worden er verschillende metingen en proeven gedaan én komt er een thermografische inspectie. Die laatste is een warmtescan, waar de inspecteur uit opmaakt of je apparatuur defecten bevat. Uit de verzamelde data wordt een rapport opgesteld. Voldoet alles aan de eisen, dan krijg je direct je certificaat. Is er nog werk aan de winkel, dan krijg je een to-do-lijst. Als je die naar behoren hebt afgewerkt, krijg je alsnog het certificaat en ben je weer verzekerd.  

Ook goed om te weten 

Een Scope 10-certificaat geldt níet voor zonnestroominstallaties. Heb je zonnepanelen op je dak liggen? Dan heb je het SCOIS Scope 12-certificaat nodig. Deze werkt in principe hetzelfde als de Scope 10, dus ook hiervoor schakel je een gecertificeerd bedrijf in. Bekijk de meest gestelde vragen over dit specifieke certificaat hier.  

Heb je inhoudelijke vragen over de SCOIS-certificaten? Neem contact op met je Bovemij-accountmanager. Of mail naar zakelijk@bovemij.nl, dan helpen we je verder. 

Ook interessant om te lezen

Bovemij start samenwerking met Openclaims voor naadloze schadeafhandeling
Ben jij beschermd tegen hagelschade?
Bescherm je voertuigen tegen onderdelendiefstal met deze tips!

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.