3 belangrijke vragen over Bovemij Leasebevoorschotting

Denk je erover om lease aan te bieden, maar houdt een gebrek aan financiële middelen je tegen? Of heb je meer geld nodig om je leaseactiviteit uit te breiden? Dan is Bovemij Leasebevoorschotting misschien een mooie oplossing. Lees hier meer over deze financiering aan de hand van drie belangrijke vragen.  

1. Loop je renterisico?  

“Nee, met Bovemij Leasebevoorschotting heb je een vaste rente die gelijk is aan de looptijd van het leasecontract. Het renterisico is dus afgedekt”, vertelt Steffen van der Velde, Salesmanager Key Accounts bij Bovemij. “Dat is een groot voordeel, want de rente op de geldmarkt verandert vaak. Je leasecontract kan daardoor meer of minder winstgevend worden. Er zijn banken waarbij het renterisico ook is afgedekt, alleen betalen die meestal niet zo snel een nieuw leasecontract uit omdat er één keer per maand wordt gefund. Wij doen dat binnen één werkdag. Bied je tien nieuwe auto’s aan, dan hoef je bij ons dus niet een half miljoen euro vrij te maken om een maand of langer te overbruggen.”  

2. Kun je zelf het leaseproduct inregelen met Bovemij Leasebevoorschotting?  

“Ja, als leasebedrijf bepaal je zelf hoe jouw leaseproduct eruitziet. Jij bepaalt welke klanten je bedient, wat de looptijd is, of je nieuwe of gebruikte wagens aanbiedt, of de auto’s inclusief of exclusief onderhoud zijn en ga zo maar door. Voor ons is vooral belangrijk dat je exploitatie er gezond uitziet. Daarom willen we je plannen en processen beoordelen voordat we met je in zee gaan.”  

3. Auto’s leasen aan particulieren, is dat ingewikkeld?  

“Wat veel autobedrijven weerhoudt om private lease aan te bieden, is de uitgebreide klanttoets. Begrijpelijk, want je moet de klant dan vragen om behoorlijk complexe informatie. Ook moet je als bedrijf aan allerlei voorwaarden voldoen om te leasen”, legt Steffen uit. “Met Bovemij Voorraadfinanciering mag je ook private lease aanbieden zónder private lease-keurmerk, het is dus niet verplicht. Hierdoor kun je een auto een stuk sneller in de lease zetten. Natuurlijk is een gedegen klantonderzoek wel verstandig.” 

Klinkt Bovemij Leasebevoorschotting als iets voor jou? Vraag nu een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. Heb je weer werkkapitaal nodig voor de handelsvoorraad? Kijk dan eens naar Bovemij Voorraadfinanciering.

Aanbevolen artikelen

Ziekteverzuim: Voorkomen én goed voorbereiden
Maak jouw autobedrijf klaar voor overname met voorraadfinanciering!
Zonnepanelen plaatsen? Hier moet je aan denken

Nog niet gevonden wat je zocht?

Of stel je vraag via…

Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's.