Alternative

Ziekteverzuim en Arbodienstverlening

Het gebeurt helaas maar al te vaak: een van je personeelsleden laat weten dat hij of zij ziek is. Vervelend voor de medewerker, maar ook voor jou! Een verzuimende medewerker kost al snel 200 tot 250 euro per dag. Kortdurend ziekteverzuim kun je waarschijnlijk wel opvangen, maar wat als het een paar maanden duurt? Of jaren? Dat kan behoorlijk in de papieren lopen. De eerste twee jaar ben je als werkgever namelijk verplicht om het loon van de medewerker door te betalen. Met de Ziekteverzuimverzekering worden deze kosten vergoed.

Sluit je daarnaast ook Arbodienstverlening bij ons af? Dan regelen wij niet alleen de loondoorbetaling, maar ook de verzuimbegeleiding en re-integratie. Dat scheelt een hoop geld en gedoe. Wel zo makkelijk dus!

Wil je meer weten over onze Ziekteverzuimverzekering of Arbodienstverlening? Vul dan onderstaand formulier in; dan nemen wij contact met je op. Liever zelf contact met ons opnemen? Dat kan natuurlijk ook. We zijn bereikbaar via telefoonnummer 024 751 21 25 of e-mailadres verzuim@bovemij.nl.

Versturen

Gerelateerde artikelen

16-04-2024
Verzuimnavigator: ontdek de nieuwe opzet van het Stappenplan
04-04-2024
Voor de ondernemer die goed voor zijn personeel wil zorgen
19-03-2024
Eigenrisicodragerschap: dit moet je erover weten

Bekijk hier alle artikelen over Ziekteverzuim

Denk ook aan jezelf met onze Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Je kunt als werkgever natuurlijk ook zelf ziek of arbeidsongeschikt worden. Welke gevolgen heeft dat voor de continuïteit van jouw bedrijf en kun je dat financieel opvangen? Als zelfstandig ondernemer ben je extra kwetsbaar, omdat er wettelijk niets is geregeld bij ziekte of arbeidsongeschiktheid. Met onze arbeidsongeschiktheidsverzekering kun je de nodige zorgen voorkomen.

WIA-verzekering voor langdurig zieke medewerkers

Als een medewerker langdurig ziek ik, dan krijgt hij na 104 weken te maken met de WIA: de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen. De medewerker vraagt dan een WIA-uitkering aan bij UWV, die  beoordeelt of en in welke mate jouw medewerker nog kan werken en hoeveel hij daarmee kan verdienen. Dat bepaalt de WIA-uitkering die je medewerker krijgt.

Een WIA-uitkering is vaak een stuk lager dan jouw medewerkers gewend was. Het risico bestaat dat de WIA-uitkeringen minder dan 70% van het laatstverdiende loon is. Wil jij het beste voor jouw medewerkers? Toon dan goed werkgeverschap en sluit onze WIA-werknemersverzekering af. Hiermee vul je het WIA-gat op; deze verzekering vult in veel gevallen aan tot maximaal 70% van het laatstverdiende loon. Hoeveel uitkering een werknemer precies krijgt, hangt af van het inkomen en het percentage dat hij of zij arbeidsongeschikt is.

De WIA is erg complex en kan grote financiële gevolgen hebben voor jou als werkgever. Laat je daarom goed adviseren door onze specialisten.

De BOVAG Zorgpolis: een win-win situatie

Speciaal voor jou en jouw medewerkers is er de BOVAG Zorgpolis: de beste collectieve zorgverzekering voor iedereen werkzaam in de mobiliteitsbranche. Deze zorgverzekering is ondergebracht bij Zilveren Kruis, OHRA en De Friesland. De BOVAG Zorgpolis is speciaal afgestemd op het werken in de mobiliteitsbranche met gratis extra BOVAG dekkingen waar jij en je gezinsleden van kunnen profiteren!

Of stel je vraag via...
Heb je een vraag?
Neem dan contact met mij op of met een van mijn collega's

Roy
Senior Acceptant